Met deze slimme fietsbel moet je nooit nog naar je fiets zoeken

Als je vaak met de fiets op pad bent, dan ken je het gevoel wel: waar heb ik die fiets nu weer gezet? Vooral in drukke steden, aan het station, een fuif of festival is het een probleem om je stalen ros terug te vinden. Enkele Amsterdammers denken nu de oplossing te hebben gevonden, met een slimme fietsbel.

Pingbell, zo heet de slimme bel waar momenteel een Kickstarter-campagne voor wordt gehouden. Intussen is er al meer dan 11.000 euro aan crowdfunding binnen, maar de Amsterdammers zoeken vier keer zoveel om hun fietsbel op de markt te brengen. De vroegevogelspecials (35 en 39 euro) zijn intussen allemaal de deur uit, maar je kan nog wel voorbestellen voor 45 euro.

Met de bel hopen de makers een aloud probleem op te lossen. Waar heb ik m’n fiets nu weer gezet? Zeker aan stations in grote steden is dat wel eens problematisch. Het is dan ook niet verrassend dat de bel net in fietsstad bij uitstek Amsterdam is bedacht.

De slimme bel, die een jaar lang op één batterijlading zou kunnen overleven, werkt in combinatie met een smartphoneapp.

Als je in de buurt bent, kan je een signaal doorsturen om de bel eens te laten rinkelen.

Of, als je ’s nachts niemand wil storen, kan je een lichtsignaal laten afgaan.

Enige nadeel: de makers verwachten de bel pas in juli 2016 te kunnen leveren. Kijk in tussentijd alleszins wel eens naar het leuke filmpje:

https://vimeo.com/136909143
Meer
Lees meer...