Met deze tips hou je je planten in leven tijdens de winter

Planten

De seizoensveranderingen zijn niet altijd even top. Zo gaan we van dertig graden in de zomer naar een temperatuurdrop van -5. Niet echt wauw, maar ook onze planten vinden die schommelingen niet fijn. Daarom geven we je een paar tips waar je best rekening mee kan houden in de winter als je je planten verzorgt.

We vinden de kou en het natte weer niet echt fijn. Maar onze binnenplanten? Die hebben al helemaal een hekel aan het weer dat verandert. Zo sterven er in de winter namelijk meer planten. En daarom geven we je een paar tips zodat je het oerwoud bij je thuis toch nog in leven kan houden.

Minder water

Als het winter is, hebben je planten ook minder behoefte aan water. Soms lijkt het alsof de aarde van je planten er uitgedroogd uitziet. Maar dat wil niet per se zeggen dat je planten daarom water nodig hebben. Je kan dus best even met je vinger checken of de aarde dieper naar de bodem ook droog is. Als dat niet het geval is, heeft je plant dus géén nood aan water.

Pas op met ramen

Als je planten hebt die in het licht moeten staan, dan is het in de zomer handig als je veel ramen hebt. In de winter is dat meer een negatieve eigenschap. Want ook al krijgt je plant nog veel licht, toch komt er veel tocht door ramen en kieren errond. En laat dat nu net iets zijn wat planten er rotvervelend vinden.

Daarnaast moet je ook oppassen dat de blaadjes van je planten niet tegen je vensters liggen. Want die kou kunnen ze namelijk niet verdragen. Voor je het weet kan je die geliefde varen vaarwel kussen.

Verwarming is een grote boosdoener

Dé gouden tip die we je kunnen geven, is om planten zo ver mogelijk uit de buurt van een radiator te houden. Planten kunnen namelijk niet tegen die hitte die dat toestel afgeeft. Ze drogen snel uit en binnen de kortste keren blijft er van je jungle niets meer over. De lucht droge lucht die een verwarming met zich meebrengt droogt je planten namelijk uit. Wat je best kan doen, is in de winter je planten af en toe besprenkelen met wat water.

Als je deze tips goed opvolgt, dan hoef je tegen de zomer geen arsenaal aan nieuwe planten meer te kopen. Succes!

Gesponsorde artikelen