Left Right
scrollTop top

Met dit bericht kan je iemands iPhone laten crashen


Met dit bericht kan je iemands iPhone laten crashen

Als je iPhone de komende dagen plots crasht als je een bericht aankrijgt, dan heb je te maken met een flauwe grappenmaker. Er is namelijk een bug opgedoken waardoor je iPhone volledig kan crashen indien iemand je een speciale woordencombinatie stuurt via sms of iMessage.

Als iemand je een bepaalde woordencombinatie (effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗) verstuurt via sms of iMessage, dan kan dat voor verschillende problemen zorgen. Bij sommige mensen loopt de Berichten-applicatie vast waardoor ze niets meer kunnen doen, bij anderen crasht de Berichten-app gewoon meermaals, en bij nog anderen start de iPhone gewoon opnieuw op. En dan zijn er nog mensen bij wie de code helemaal niets veroorzaakt.

Het probleem wordt pas opgelost als de persoon die je het eerste bericht stuurde, je ook nog een tweede bericht stuurt. Als het bericht via iMessage werd gestuurd, dan kan je de problemen ook oplossen door gewoon een bericht te sturen naar de persoon in kwestie via een ander Apple-toestel zoals een Mac. Zelfs gewoon ‘hallo’ lost de problemen op.

Als je iPhone echt het enige Apple-product in huis is, dan kan je ook nog Siri vragen om de persoon te sms’en, of via de deel-knop in andere apps iets naar de persoon te verzenden. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem, maar zal het naar alle waarschijnlijkheid wel met een komende update oplossen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…