Met dit filmpje kondigt Equal Idiots debuutplaat ‘Eagle Castle BBQ’ aan

Met dit filmpje kondigt Equal Idiots debuutplaat ‘Eagle Castle BBQ’ aan

Eindelijk is het zo ver: de mannen van Equal Idiots brengen op 23 juni hun debuutplaat uit. Dat hebben ze zelf met een filmpje aangekondigd op Facebook. De plaat zal ‘Eagle Castle BBQ’ heten en wij zijn alvast superbenieuwd! We verwachten ons aan hun typische, compromisloze, swingende garagerock met oermensdrums, ronkende fuzz-gitaren en vlijmscherpe vocals. Equal Idiots staat deze zomer op Rock Zottegem, Rock Herk, Suikerrock en de Lokerse Feesten.

Equal Idiots bestaat uit zanger-gitarist Thibault Christiaensen en drummer Pieter Bruurs. Met hun gespierde rocksound worden ze vaak vergeleken met Black Box Revelation. Vorig jaar veroverde het duo een plekje in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, en bereikte het de finale van Humo’s Rock Rally.

Hun eerste single, de veelbelovende radiohit Salmon Pink, werd goed onthaald door critici en fans. Het leverde de groep enkele coole zaalshows en een goedgevulde festivalzomer op. Enkele maanden geleden smeet de groep hun nieuwe single Put My Head In The Ground online, een knetterende klepper met een rammelige gitaar. Er gaat geen uur voorbij dat Studio Brussel deze scheurschijf niet de ether in knalt.

De teaser van ‘Eagle Castle BBQ’:

Praktisch

Je kan hier ‘Eagle Caste BBQ’ al bestellen.

Op 23 juni geven Equal Idiots ook een releaseshow in Café Commerce in Leuven.

Gesponsorde artikelen