Left Right
scrollTop top

Met dit nationale kostuum wil Vlaamse Miss Universe worden: is de laatste plaats ook goed?


Met dit nationale kostuum wil Vlaamse Miss Universe worden: is de laatste plaats ook goed?

België neemt op 26 november deel aan Miss Universe en naar aloude gewoonte hoort daar een outfit bij die de nationale trots weerspiegelt. En die nationale trots, die is zeker te zien in onze look voor dit jaar. Maar de stijl is ver te zoeken. 

Liesbeth Claus zal op 26 november onze Belgische landkleuren verdedigen op Miss Universe in Las Vegas, en dat neemt ze wel héél letterlijk. Ze zal namelijk schitteren in een op-en-top Belgische creatie. De opvallende outfit werd gemaakt door ontwerper Ludo Garnier en zou symbool moeten staan voor een verenigd België.

Oh dierbaar België

De outfit bestaat uit de kleuren van onze nationale vlag, maar daar blijft het niet bij. Onze Miss zal een hoed dragen met het schild van België vergezeld van onze nationale lijfspreuk ‘Eendracht maakt macht’. Verder zal ze ook een cape dragen met daarop aan de ene kant de Vlaamse leeuw en aan de andere kant de haan van Wallonië. Het geheel wordt afgewerkt met pluimen, die enerzijds de manen van een leeuw uitbeelden rond haar nek en anderzijds de veren van een haan als de gigantische ‘vleugels’ achter haar rug.

Of ze met deze outfit Miss Universe zal kunnen worden, valt nog af te wachten. Maar de ‘Worst Dressed Award’ mag ze zeker al komen afhalen.

Deze knappe blondine, Liesbeth Claus, zal heel letterlijk onze kleuren verdedigen op Miss Universe:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810