Met dit simpel trucje zorg je ervoor dat je match op Tinder toch antwoordt

smartphone

Iemand in een datingapp nog eens sturen als hij op je eerste berichtje nog niet heeft geantwoord, klinkt als not done, maar is blijkbaar wel efficiënt. Een onderzoek van datingapp Hinge toont aan dat de kans dat je match antwoordt toeneemt als je kort na je eerste berichtje nog eens stuurt.

Je kent het wel: je hebt eindelijk een toffe match op Tinder en stuurt dus aarzelend je eerste berichtje, maar … je match reageert er niet op. Dan is er altijd de twijfel of je nog eens zou sturen of niet. Het komt wat wanhopig over, maar is blijkbaar wel succesvol.

De datingapp Hinge heeft voor zijn onderzoek 300.000 conversaties bekeken om na te gaan of het zogenaamde double texting nut heeft en kwam tot de verrassende conclusie dat het inderdaad helpt. Het onderzoek gaat over hun eigen app, maar zou in andere datingapps hetzelfde resultaat moeten opleveren.

Niet te lang wachten

Het ideale tijdstip om je tweede berichtje te sturen is 3 uur en 52 minuten na je eerste berichtje. Niet te lang wachten dus.

Opvallend is dat de kans op een antwoord niet alleen toeneemt vlak na het tweede berichtje. Zelfs na een week is de kans op een antwoord veel groter als je twee keer hebt gestuurd in plaats van één keer. Toch maar de stalker in jezelf naar boven halen dan?

Hinge

Gesponsorde artikelen