Met dit trucje ziet het licht in je huis er totaal anders uit

Met dit trucje ziet het licht in je huis er totaal anders uit

Hoe zalig zou het niet zijn als je de verlichting thuis kon aanpassen aan je dagelijkse routines? Van stralend licht om aangenaam wakker te worden tot sfeervolle verlichting in duizenden kleuren wanneer je ’s avonds in je zetel ploft voor een avondje ‘Netflix & chill’. Ben je even niet thuis, dan springen de lampen gewoon automatisch uit. Dankzij deze tool is het allemaal mogelijk:

Geen leven zonder licht. Logisch dus dat verlichting een grote invloed heeft op hoe we ons voelen. Zo kan je na een hectische school- of werkdag beter tot rust komen in een woonkamer met sfeervolle, warme lampen. Maar het juiste licht kan je ook een stevige portie energie geven wanneer dat nodig is.

Stel nu dat je je verlichting thuis volledig zou kunnen afstemmen op je activiteiten en gemoedstoestand. Zin om te chillen? Een zacht schemerlichtje met een rode schijn aub. Een horrorfilm kijken? Geef dan maar een dreigende blauwe gloed. Wel, da’s allemaal mogelijk dankzij de slimme ledverlichting van Philips Hue.

Hoe werkt het?

Werken met Philips Hue is geen rocket science. Je schroeft de Hue lampen in en sluit de Hue bridge, het slimme hart van het systeem, aan op je router. Met een app op je smartphone of tablet kan je vervolgens alles draadloos bedienen en instellen vanuit je luie zetel.

Je hebt verschillende soorten slimme lampen:

  • White: alledaags wit licht voor functioneel gebruik, ideaal voor in je hal, garage of tuin
  • White ambiance: licht dat je kan aanpassen aan de activiteiten die je doet, bijvoorbeeld koel wit licht dat je helpt concentreren of warm wit licht dat je helpt ontspannen
  • White & color ambiance: 16 miljoen kleuren waarmee je eindeloos kan combineren

Naast de app kan je je verlichting ook bedienen met draadloze schakelaars en afstandsbedieningen of via de Hue sensor. Die zorgt ervoor dat je lampen aangaan als je de kamer binnenkomt en automatisch uitgaan als je de kamer weer verlaat. Nog een leuk extraatje: je kan de verlichting van Philips Hue verbinden met slimme speakers zoals Amazon Echo en Google Home. Het systeem is ook compatibel met Apple Homekit, Toon van Eneco, Nest en andere grote spelers op de smartphonemarkt wereldwijd. Op die manier kan je je slimme woning tot leven brengen met de meest connected verlichting ter wereld.

Wat kan je ermee doen?

Met Philips Hue kan je alle lichten in huis personaliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij sommen er enkele op:

  • Wil je dat de lampen uitspringen wanneer de zon opkomt? Of dat ze automatisch aangaan wanneer je thuiskomt van het werk? Via de app kan je verschillende lichttimers instellen om dit mogelijk te maken.
  • Aangenaam wakker worden? De Philips Hue heeft speciale lichtprogramma’s waardoor je met plezier ’s ochtends uit bed stapt.
  • Geen hoge elektriciteitsrekeningen meer omdat je steeds weer het licht vergeet uit te doen. Je kan via de app alle verlichting bedienen, ook terwijl je aan het werk bent of op café zit met vrienden.
  • Wil je het wat gezelliger maken terwijl je met je wederhelft een romantische komedie bekijkt? Je kan de kleur van de Hue lampen synchroniseren met het soort film dat je kijkt of de muziek die je beluistert.

Wil je van je thuis een echt ‘smart house’ maken? Bestel dan vliegensvlug de slimme ledverlichting van Philips Hue en light up your life!

Gesponsorde artikelen