Left Right
scrollTop top

Met het vertrek van Jan Koum heeft nu geen enkele WhatsApp-oprichter nog iets te zeggen over de berichtenapp


Met het vertrek van Jan Koum heeft nu geen enkele WhatsApp-oprichter nog iets te zeggen over de berichtenapp

WhatsApp-oprichter Jan Koum gaat weg bij Facebook wegens onenigheid over issues rond privacy. Hij verkocht zijn berichtendienst vier jaar geleden voor zo’n 16 miljard euro aan Facebook-CEO Mark Zuckerberg.

De Oekraïner Jan Koum beloofde de WhatsApp-gebruikers na de overname door Facebook dat de berichtenapp advertentievrij zou blijven en dat de privacy van de gebruikers gerespecteerd zou worden. Dat meldt de Amerikaanse krant Washington Post.

Tot nu toe ontvingen de anderhalf miljard gebruikers inderdaad nog geen enkele advertentie en WhatsApp biedt al enkele jaren de mogelijkheid om je account te vergrendelen. Als je dat doet kan niemand je berichten lezen, behalve de afzender en de ontvanger.

Geen verdere commentaar

Het is niet helemaal duidelijk of Koum nu vertrekt in de nasleep van de privacyschandalen bij Facebook of omdat hij het niet eens raakt met Zuckerberg over de strategie voor WhatsApp. Zowel Koum als Facebook lossen geen informatie. Brian Acton, een mede-oprichter van WhatsApp, stapte eerder al op bij Facebook en raadde mensen daarna aan om hun Facebookaccount te verwijderen.

Koum kondigde zijn vertrek aan via Facebook. Wanneer hij Silicon Valley effectief achter zich laat, is nog niet geweten. Zuckerberg schreef in een Facebookpost dat hij Koum zal missen.

Dan toch advertenties?

Volgens sommigen zijn ze bij Facebook van plan om toch advertenties te tonen op WhatsApp en om soepeler om te gaan springen met de privacyvergrendeling.

Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp zijn gratis. Alle inkomsten worden dus uit advertenties gehaald. Er werden miljarden gestoken in WhatsApp, maar die investering heeft Zuckerberg tot nu toe weinig opgeleverd op financieel vlak. Wel heeft die nog niet zo lang geleden publiekelijk gezegd dat hij geen advertenties wil op WhatsApp.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452