Met rukwinden en veel regen doet de herfst nu écht z’n intrede in ons land

Met rukwinden en veel regen doet de herfst nu écht z’n intrede in ons land

Willen of niet, we kunnen niet langer ontkennen dat de herfst écht begonnen is. Hoewel de zon zich nog voorlopig niet gewonnen heeft gegeven, zijn de frisse ochtendtemperaturen een onmiskenbaar feit. Helaas verliest de zon vandaag de strijd, want stevige rukwinden blazen dikke pakken grijze wolken in onze richting. En dat betekent: regen. Leg die regenjassen dus maar klaar.

Het is zover, het echte herfstweer doet vandaag en de komende dagen z’n intrede in ons land. Hoewel de dag mooi begonnen is, gaat daar dus snel een einde aan komen.

Felle rukwinden blazen namelijk dikke grijze regenwolken in onze richting. Vanaf ten laatste de late namiddag ben je dus beter voorbereid op nattigheid. Gelukkig komt de wind uit het zuidwesten, waardoor het kwik plaatselijk zelfs nog tot 22° graden kan stijgen.

Naaldhakken

Een regenjas en voldoende spierkracht, dat heb je nodig om het weer te trotseren. Want zeggen dat er veel wind zal zijn is nog zacht uitgedrukt. Er zullen plaatselijk namelijk rukwinden tot wel 60 km per uur zijn. Niet het ideale weer dus om nog met naaldhakken te paraderen.

De komende dagen krijgen we meer van datzelfde typisch Belgische herfstweer: een grijze hemel, veel wind en nog meer regen. En als kers op deze herfstige taart zullen de weergoden hier en daar ook nog trakteren met een plaatselijk onweer. ’t Wordt met andere woorden een ideaal weekend om gezellig binnen boeken te lezen en films te zien. En zo slecht klinkt het weerbericht dan eigenlijk toch ook niet meer.

Gesponsorde artikelen