Met tien tegen één Syriër, ook andere buitenlanders geprovoceerd en afgeslagen in Keulen

Zeker zeven buitenlanders zijn gisteren aangevallen in de Duitse stad Keulen. Twee slachtoffers moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. De buitenlanders werden belaagd door groepen mensen die naar de binnenstad waren gekomen om te provoceren.

Het gaat mogelijk om represailles voor het grote aantal aanrandingen in de stad rond de jaarwisseling. Hogesa (Hooligans Against Salafism) en een groepering die zich Altstadtspaziergang noemt, hadden vorige week opgeroepen om te gaan “jagen” op buitenlanders (“ene Jagd aug Schwarze um die Stadt von Unrat zu befreien”).

Hogesa zijn extreemrechtse voetbalsupporters die eerder dit jaar al vaak rel geschopt hebben en mensen aangevallen hebben in Keulen. Ze sloegen bij een “uit de hand gelopen protest” afgelopen zomer nog 44 politieagenten in het ziekenhuis.

Pakistanen en Syriër

Gisteren in de vooravond werden zes Pakistanen aangevallen door een groep van twintig in de Trankgasse. Twee van de Pakistanen werden zo hard aangepakt dat ze in het ziekenhuis belandden. Kort daarna werd in de binnenstad, aan de Kaiser-Wilhelm-Ring, een Syriër aangevallen door tien Duitsers. Hij raakte gewond, maar moest niet gehospitaliseerd worden.

De politie controleerde daarop zo’n honderd personen, maar zou de daders niet hebben gevonden. Wel werden twee personen opgepakt omdat ze weigerden instructies op te volgen. De Duitse krant die ook de aanrandingen van oud op nieuw uitbracht, schrijft dat gisteren een groep keetschoppers bewust buitenlanders in de Keulse binnenstad provoceerden.