Metalband Evergreys reanimatie: van afgrond tot nieuwe albumrelease ‘Hymns For The Broken’

Metalband Evergreys reanimatie: van afgrond tot nieuwe albumrelease ‘Hymns For The Broken’

De diehard metalfans hebben zeker van Evergrey gehoord. Je weet wel, die Zweedse dark melancholic metal die furore maakte tussen 1995 en 2010. En toen … toen werd het vooral heel stilletjes. Tot nu! 

Een zondagmiddag, in het kleine stadje Kerkrade in Nederland. Op een steenworp van de grens met België en Duitsland, bevinden we ons van Project Daybreak, op heilige grond… fucking rock grounds, natuurlijk, in het epicentrum, van de undergroundscene, The Rock Temple. Een ware clash of the titans, grote namen, en minder grote namen. Allemaal hebben ze de revue gepasseerd in deze tempel of Rock. Ook Alex Agnew, met zijn Diablo Blvd., heeft er al op de affiche gestaan. Meeneemchinees ernaast, voor de stille honger. Meeneemthai … voor een ander soort honger. Maar daarvoor zijn we hier niet gekomen. Na jarenlange stilte, geruchten dat Evergrey ophoudt met bestaan … is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel.

De laatste optredens die geboekt waren in 2010 – 2011 werden afgewerkt met stand-inmuzikanten, die Tom S. Englund opgeroepen had om de fans niet teleur te stellen. En guess what, de fun, de vibe, het plezier om op te treden … was er weer! Daar waar Evergrey zijn doel was verloren, hebben ze het nu volledig over een andere boeg gegooid. Op een top secret-locatie hebben ze hard gewerkt aan hun negende album. Hymns For The Broken is een vernieuwende, herbronde Evergrey, met aandacht voor het publiek, en vooral … de passie om er nog eens 20 jaar tegenaan te gaan. Geniet van het interview, met deze band der oude dagen, en geniet van de ervaring, van oude rotten. 

Gesponsorde artikelen