Metallica komt volgend jaar naar Koning Boudewijnstadion en ze brengen Ghost mee

Metallica komt volgend jaar naar Koning Boudewijnstadion en ze brengen Ghost mee

Wildebrassen, gooi je haren al maar los, want Metallica passeert volgend jaar in België op hun Europese tournee. Ghost en Bokassa komen mee als voorprogramma. Afspraak op zondag 16 juni 2019 in het Koning Boudewijnstadion.

Het is van eind 2017 geleden dat Metallica nog eens in België optrad. Nu kondigen ze aan dat ze op zondag 16 juni 2019 naar Brussel komen.

Een aantal maanden geleden raakte al bekend dat Metallica een nieuwe Europese tour zou geven en uit enkele clues konden we afleiden dat ze ook ons land zouden aandoen.

Nieuwe én oude songs

Naar goede gewoonte van de thrash-pioniers mag je je verwachten aan redelijk wat songs van de laatste twee Metallica-platen ‘Hardwired… to Self-Destruct’ en ‘Death Magnetic’. Dat zijn twee platen met alle échte Metallica-ingrediënten: melodieuze solo’s, meebrul-refreinen, coole riffs, en donkere, introspectieve teksten. En dat allemaal tegen 100 per uur! Je zou haast denken dat James Hetfield en de boys weer twintigers zijn, zo fris en jong klinken de nieuwe songs.

Natuurlijk gaat de groep zoals altijd ook hun oldies spelen: Seek and Destroy, Enter Sandman, Master of Puppets en zelfs het gezapige Nothing Else Matters ontbreken nooit op een Metallica-show.

Tickets

De ticketverkoop start op vrijdag 28 september om 10 uur. Je betaalt 137,85 euro voor staanplaatsen (golden circle), 120,57 euro voor eerste categorie zitplaatsen, 109,77 euro voor tweede categorie zitplaatsen, 98,97 euro voor derde categorie zitplaatsen, 88,17 euro voor vierde categorie zitplaatsen en 77,37 euro voor vijfde categorie zitplaatsen.

Bovendien brengt Metallica Ghost en Bokassa mee als voorprogramma.

Zo klonken de jonkies van Metallica op hun eerste Europese tour in 1984, de Seven Dates of Hell-tour met Venom en Twisted Sister als headliners.

Deze is ook hilarisch: Amerikaanse kindjes horen Metallica voor het eerst.

Enkele essentials:

‘Master of Puppets’ (1986): één van de zwaarste en best gecomponeerde hardrock-platen aller tijden.

‘Kill ‘em All’ (1983): met dit debuut heeft Metallica de Amerikaanse glamrockers naar de maan geblazen. Energieke songs met een catchy vibe.

‘The Black Album/Metallica’ (1991): deze kaskraker transformeerde Metallica van underground-helden tot een wereldberoemde act met radiosucces. Een sell-out volgens kwatongen.

Met dat album staat Metallica nu al 500 weken in de lijst van 200 best verkochte albums van het jaar. Daarmee is ‘The Black Album’ één van de vier platen is die meer dan 500 weken in de lijst staat. De koploper is ‘The Dark Side of the Moon’ van Pink Floyd met 937 weken.

Gesponsorde artikelen