Metallica plant nieuwe Europese toer en België zit er waarschijnlijk tussen!

Metallica plant nieuwe Europese toer en België zit er waarschijnlijk tussen!

Metallica-fans, spring maar een gat in de lucht, want James Hetfield en zijn trawanten komen in 2019 opnieuw naar Europa. De exacte data en locaties worden in september bekendgemaakt, maar het staat al vast dat België niet overgeslagen wordt.

Op 1 en 3 november 2017 stond Metallica nog in het Sportpaleis in Antwerpen. Hun Europese toer van 39 shows zit er net op met hun laatste show in Finland op 11 mei, maar nu kondigen ze al aan dat ze volgend jaar terugkomen.

De thrash-pioniers geven nog geen data of locaties vrij, maar ze bevestigen wel dat het om een stadiontoer gaat in de periode mei-augustus. Of ze in 2019 ook festivals zullen doen, is niet geweten. Wel kunnen we uit de gebruikte emoji afleiden dat ze waarschijnlijk ook naar België komen.

De Facebookpost:

Zo klonken de jonkies van Metallica op hun eerste Europese toer in 1984, de Seven Dates of Hell-toer met Venom en Twisted Sister als headliners.

Deze is ook hilarisch: Amerikaanse kindjes horen Metallica voor het eerst.

Enkele essentials:

‘Master of Puppets’ (1986): één van de zwaarste en best gecomponeerde hardrock-platen aller tijden.

‘Kill ‘em All’ (1983): met dit debuut heeft Metallica de Amerikaanse glamrockers naar de maan geblazen. Energieke songs met een catchy vibe.

‘The Black Album/Metallica’ (1991): deze kaskraker transformeerde Metallica van underground-helden tot een wereldberoemde act met radiosucces. Een sell-out volgens kwatongen.


Gesponsorde artikelen