Michael Jackson: nieuwe documentaire spreekt ‘Leaving Neverland’ tegen

Michael Jackson
GettyImages

Chase The Truth is de naam van een nieuwe documentaire over wijlen Michael Jackson. Verschillende getuigen komen aan het woord om hun verhaal over de King of Pop te vertellen. En die verhalen staan loodrecht op de getuigenissen uit de beschuldigende documentaire Leaving Neverland.

Michael Jackson heeft een controversiƫle reputatie: de zanger werd al verschillende keren beschuldigd van kindermisbruik. Heel wat mensen geloven dat en keren de overleden popster volledig de rug toe. Maar er zijn ook mensen die nog steeds niet akkoord gaan met die beschuldigingen. En die vertellen nu ook hun verhaal over de King of Pop.

Complexe wereld

In Chase The Truth vertellen dichte vrienden, personeel en onderzoekers wie Michael Jackson echt was. Ze scheppen een beeld van de complexe wereld waarin de zanger leefde, bestuderen de beschuldigingen van kindermisbruik en leggen uit waarom ze er niet mee akkoord gaan.

In de trailer van de documentaire komen vier verschillende mensen aan het woord. Acteur Mark Lester is de eerste. “Het is een soort cold case“, vertelt hij. “Je hoort alleen de aanklagers, niet de verdediging.” Hij heeft het over de documentaire Leaving Neverland, waarin Wade Robson en James Safechuck uit de doeken doen dat en hoe Michael Jackson hen misbruikt heeft toen ze nog kinderen waren.

Bewijsmateriaal en geld

De dochter van de acteur, Lucy Lester, staat hem bij. “Je eerste reactie is toch niet ‘Ik ga naar een televisiezender en praat erover’?”, vraagt ze zich af. “Je eerste reactie is: ik ga naar de politie’.” Ze beweert ook dat Robson en Safechuck alle bewijsmateriaal verwerpen dat hun verhaal tegenspreekt.

De voormalige bodyguard van Michael Jackson en de schrijver van de biografie van de zanger zijn het in de trailer van de documentaire ook met elkaar eens. Alle beschuldigingen tegenover Jackson gaan altijd over geld. Ze beweren ook dat er nooit bewijs opgedoken is waaruit blijkt dat de zanger iets mispeuterd heeft.

Wie liegt?

De vraag waar we nu mee achterblijven is simpel. Wie liegt: Wade Robson en James Safechuck in Leaving Neverland of de getuigen in Chase The Truth? Of vertellen beide documentaires een deeltje van de waarheid?

Chase The Truth is beschikbaar via Amazon Prime. Leaving Neverland werd uitgezonden op HBO en op Canvas.

Gesponsorde artikelen