Michael Jacksons erfgenamen klagen HBO aan voor documentaire ‘Leaving Neverland’

Michael Jacksons erfgenamen klagen HBO aan voor documentaire ‘Leaving Neverland’

Michael Jacksons erfgenamen zijn niet opgezet met de HBO-documentaire ‘Leaving Neverland’. Ze willen meer dan 100 miljoen dollar van de zender. De documentaire is volgens hen niet correct en evenwichtig genoeg. HBO liet weten ‘Leaving Neverland’ toch uit te zenden.

De erfgenamen van Michael Jackson klagen HBO aan voor de controversiële documentaire Leaving Neverland voor meer dan 100 miljoen dollar. De aanklacht is niet voor laster en eerroof. Dat kon niet, omdat Michael Jackson overleden is. Zijn erfgenamen gooiden het dan maar over een andere boeg. Ze klaagden HBO aan voor het breken van een zogenaamde non-disparagement clause bij een contract uit 1992.

Contractbreuk

Het contract uit 1992 was voor de rechten op een concertfilm van Michael Jackson. Daarin stond ook dat HBO nooit de zanger, zijn familie of zijn entourage zou zwartmaken. Met de documentaire Leaving Neverland, heeft de zender zich daar niet aan gehouden, volgens Michaels erfgenamen. De documentaire zou niet genoeg bronnen hebben, niet voldoende gefactcheckt zijn of evenwichtig gepresenteerd zijn. Bovendien vonden ze het niet kunnen dat HBO niet met hen wilde samenzitten om de ‘problemen in de film’ te bespreken.

In Leaving Neverland vertellen James Safechuck en Wade Robson dat Michael hen jarenlang mishandelde en hen bovendien ook dwong om erover te zwijgen. Dat is nog iets waar de erfgenamen van Jackson niet mee kunnen lachen. De twee mannen hebben namelijk verschillende keren getuigd dat de zanger helemaal niets verkeerd gedaan had. HBO verklaarde verder te gaan met de documentaire, ondanks de aanklacht. In België krijgen we de documentaire te zien op Canvas.

De trailer van Leaving Neverland kan je hieronder bekijken.

Gesponsorde artikelen