Michel Van den Brande uit The Sky Is The Limit dreigt een jaar naar de gevangenis te moeten

Hij was al de meest besproken figuur van The Sky Is The Limit door zijn verdwijning eerder dit jaar, maar nu riskeert Michel Van den Brande ook nog eens naar gevangenis te moeten. Twee jaar geleden kwam een arbeider van zijn bedrijf Kontrimo om het leven toen een buis van zeven kilo op hem viel. Het bedrijf werd vervolgens een hele waslijst aan inbreuken op de veiligheid aangesmeerd en nu wordt een celstraf van een jaar tegen de zaakvoerder geëist.

Het ongeval gebeurde op 6 mei 2014 in Brugge. Daar kreeg een jonge arbeider van 29 jaar een zware buis tegen het achterhoofd toen hij op een hoogte van acht meter stond. Hij viel naar beneden en was op slag dood. De tragedie was volgens het arbeidsauditoraat echter tekenend voor de veiligheidsmaatregelen bij Kontrimo en Michel Van den Brande werd werd vervolgd voor een hele reeks overtredingen. Het slachtoffer droeg een helm zonder kinband, die kort voor het ongeval was gevallen. En blijkbaar werden er buizen van anderhalve meter zomaar een verdieping naar beneden gegooid.

De verdediging had de vrijspraak gepleit, maar Van den Brande riskeert toch een jaar celstraf. Daarover zal de rechter op 25 mei een uitspraak doen. Of hij echt naar de gevangenis zal moeten, valt dus nog af te wachten. Volgens zijn advocaat kan hij niet iedere werf zelf controleren en riskeert elke manager anders een celstraf. Van den Brande moet mogelijk ook een geldboete tot 18.000 euro betalen.

The Sky Is The Limit

Michel Van den Brande werd bij het brede publiek bekend toen hij vorig jaar voor het eerst in het VIER-programma The Sky Is The Limit te zien was. Dit jaar deed hij opnieuw mee en haalde hij de media toen hij enkele dagen verdween. Even werd gevreesd dat hij zelfmoord had gepleegd, omdat zijn relatie pas op de klippen was gelopen. Uiteindelijk ging hij zich bij de politie aanmelden en bleek dat hij even in Nederland had verbleven. Enkele weken later schreven de media dat Michel opnieuw samen is met zijn lief Sofie.

Meer
Lees meer...