Met dit opvallend filmpje wordt Michy ‘Batsman’ Batshuayi voorgesteld bij zijn nieuwe club Besiktas

Michy Batshuayi speelt het komende seizoen in Turkije. De Rode Duivel wordt namelijk door Chelsea voor één jaar uitgeleend aan Besiktas. Daar is Batshuayi woensdag voorgesteld met een opvallend filmpje.

Hoewel Michy Batshuayi bij de Rode Duivels altijd vlot de weg naar doel vindt, wil het op clubniveau al enige tijd minder goed lukken. Vijf jaar geleden plukte Chelsea hem voor zo’n 40 miljoen euro weg bij het Franse Marseille, maar bij de Engelse topclub kon de Belg nooit doorbreken.

De voorbije jaren moet hij bij Chelsea tevreden zijn met korte invalbeurten of speelminuten in minder belangrijke wedstrijden. In die weinige kansen toont Batshuayi wel vaak zijn neus voor doelpunten.

Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace …

Ieder jaar informeren dan ook heel wat clubs naar de mogelijk om de Rode Duivel aan te trekken, maar voorlopig lijkt Chelsea niet van plan om zijn aanvaller definitief te laten vertrekken. Wel leent het hem nu al voor de vijfde keer uit. Eerder mocht Batshuayi even zijn geluk gaan beproeven bij Borussia Dortmund in Duitsland, Valencia in Spanje en tot twee keer toe bij Crystal Palace.

… en Besiktas

Deze keer trek de ondertussen 27-jarige Belg naar Turkije. Daar zal hij komend seizoen te zien zijn in het zwart-wit van Besiktas. De ploeg uit de hoofdstad Istanbul kroonde zich vorig seizoen na een razend spannende strijd tegen aartsrivalen Galatasaray en Fenerbahce tot landskampioen en hoopt die prestatie dit jaar te herhalen.

Besiktas zag deze zomer de Kameroense goalgetter Vincent Aboubakar vertrekken nadat het geen akkoord vond over een verbeterd contract. De Turkse club moest dus op zoek naar een vervanger en vond die in Michy Batshuayi. De Rode Duivel wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea en daar zijn ze bij Besiktas maar al te blij mij.

Dat blijkt uit ook de groots opgezette manier waarop de Belg wordt voorgesteld op de sociale media van zijn nieuwe club. In een filmpje van bijna twee minuten dat zinspeelt op zijn bijnaam Batsman zien we hoe een vermomde Batshuayi zijn intrede maakt bij zijn nieuwe club.

Bekijk hier de intrede van Batshuayi bij Besiktas

https://twitter.com/Besiktas/status/1427963499477553155
Meer
Lees meer...