Na 25 jaar: Microsoft gaat Internet Explorer uitdoven

Microsoft hoopt dat klanten de overstap maken naar Edge Chromium en zal daarom de ondersteuning van Microsoft 365-diensten in Internet Explorer 11 stopzetten. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk. Met 25 jaar op zijn kerfstok is Internet Explorer één van de oudste browsers van het internet.

Microsoft maakte eerder al bekend dat het af zal stappen van Internet Explorer 11, de browser die de techgigant in 2013 lanceerde. De techgigant kondigt in een blogpost aan dat Microsoft heel wat apps en diensten vanaf ten laatste volgend jaar niet meer zal ondersteunen.

Op 30 november 2020 stopt de ondersteuning in Internet Explorer 11 al voor Teams. De andere Microsoft 365-apps volgen op 27 augustus 2021.

(Deze TikTokkers verdienden al meer dan één miljoen met de app.)

Edge Chromium

Met deze maatregel wil Microsoft zijn klanten aanmoedigen om naar de nieuwe Edge-browser op basis van Chromium over te stappen. Die werd begin juni gelanceerd. “Microsoft Edge heeft een ingebouwde SmartScreen en heeft de best beoordeelde phishing- en malwarebescherming, zoals gemeten in twee onafhankelijke onderzoeken”, klinkt het bij Microsoft. “We ondersteunen ook de overgang van onze klanten naar de nieuwe Microsoft Edge met hulp voor app- en sitecompatibiliteit.”

Daarnaast zal Microsoft de oudere versie van Edge niet langer ondersteunen. Na 9 maart 2021 zullen er voor die browser geen nieuwe veiligheidsupdates meer gebeuren. Internet Explorer 11 zal in de toekomst voorlopig nog wel worden ondersteund met updates.

(Trump wil na TikTok mogelijk ook Alibaba verbieden in de Verenigde Staten.)

Internet Explorer Legacy mode

Daarnaast heeft Microsoft een oplossing klaar voor bedrijven die met legacy-toepassingen werken. Die kunnen terecht in de Internet Explorer legacy mode in de browser Edge Chromium. Bedrijven zullen legacy-applicaties kunnen openen in een Edge-tabblad. Op die manier hoopt Microsoft de overgang naar de nieuwe browser eenvoudiger te maken.

(Apple komt met nieuwe fitnessdienst met oefeningen en video’s.)

Meer
Lees meer...