Microsoft Teams komt met nieuwe functies: meeting in een virtuele koffiebar of auditorium

Door de coronacrisis zijn alle bedrijven massaal moeten overschakelen op virtuele meetings. Eén van de opties om dat te doen, is via Microsoft Teams. En die applicatie lost binnenkort een hele hoop nieuwe achtergronden en features.

Wie binnenkort via Microsoft Teams een meeting bijwoont, zou dat wel eens in een koffiebar kunnen doen. Da’s namelijk één van de nieuwe achtergronden die in de Together Mode gelanceerd worden. Daarnaast verschijnen onder andere ook verschillende auditoria en vergaderruimtes.

Microsoft Teams Together Mode
Microsoft

Schalen en presenteren

Dankzij een nieuwe feature in de Together Mode van Microsoft zit iedereen daar ook mooi in ’t midden van z’n zitje. De feature gaat namelijk alle personen in de meeting schalen, zodat ze allemaal even groot zijn, ongeacht hoever ze in ’t echt van hun webcam verwijderd zijn.

Daarnaast worden binnenkort ook custom layouts gelanceerd. Daardoor wordt het makkelijker om een presentatie te geven met een diashow. Nu verschijnt die show in een apart scherm, maar binnenkort zal die achter de presentator kunnen verschijnen.

Microsoft Teams Together Mode
Microsoft

Favoriete achtergronden

Dat virtuele meetings alles behalve hetzelfde zijn als een vergadering in ’t echt, da’s natuurlijk niet verrassend. En heel wat platformen die gebruikt kunnen worden voor die videoconferenties doen er dan ook alles aan om die meetings persoonlijk én leuk te maken.

Wie Zoom gebruikt, kan al een tijdje z’n eigen favoriete achtergronden instellen. En daar heeft Disney ook wat bij geholpen. De filmstudio loste verschillende achtergronden uit films als Toy Story, Up, Inside Out, Finding Nemo, The Incredibles en Cars.

Ook wie zich als eens graag in Frozen of Moulin Rouge waant, heeft geluk. De makers van die musicals deelden namelijk ook speciale Zoom-achtergronden. Ze werden bijgestaan door die van RuPaul’s Drag Race, Pose en Schitt’s Creek.

Meer
Lees meer...