‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: dit gebeurt in de laatste twee battles deze week

'Mijn Keuken Mijn Restaurant': dit gebeurt in de laatste twee battles deze week
VTM

In Mijn Keuken Mijn Restaurant konden Lorenzo en Ayse, en Jasmina en Deborah zich al plaatsen voor de volgende fase. Deze week gaan de laatste battles van start. Sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin en gastjury Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem zullen hun vakkundig oordeel vellen over de verschillende menu’s die de kandidaten zullen serveren.

De nieuwe duo’s zullen het onder een strakke tijdsdruk tegen elkaar opnemen met als inzet hun eigen pop-up restaurant. Die laatste fase zal door de coronacrisis op een later moment opgenomen en uitgezonden worden.

De volgende duo’s nemen het deze week tegen elkaar op:

Battle 3 op dinsdag 14 april: Dominique en Wendy versus Claudia en Pino

VTM
VTM

In de derde battle binden Dominique en Wendy de strijd aan tegen vader en dochter Pino en Claudia: de Lovebirds versus de Siciliaanse connectie. Met een score van 50 op 100 haalden Dominique en Wendy met de hakken over de sloot de battle-fase als derde van hun groep. Pino en Claudia eindigden met 67 op 100 ook als derde in hun groep. Een verschil van maar liefst 17 punten tussen de beide duo’s. Maar in de battles staan de tellers opnieuw op nul.

Verbazen de underdogs Wendy en Dominique of overwint het Italiaanse temperament? De duo’s zullen zich moeten bewijzen op basis van hun zelfgekozen driegangenmenu. Dan raakt bekend wie het derde restaurant verdient.

Battle 4 op donderdag 16 april: Mira en Anne-Sophie versus Charlotte en Charlot

VTM

Op 16 april wordt de voorlopig laatste aflevering van Mijn Keuken Mijn Restaurant uitgezonden. Mira en Anne-Sophie, en Charlotte en Charlot strijden om het laatste pop-up restaurant.

VTM

De soulmates Mira en Anne-Sophie wonnen overtuigend in hun groep en scoorden met 92/100 de meeste punten van alle duo’s in de eerste fase. De groepswinnaar kreeg een belangrijk voordeel in de battle fase: ze concurreren tegen het duo met het laagst aantal punten van de andere groep. Mira en Anne-Sophie nemen het dus op tegen Charlot en Charlotte die als vierde eindigden in hun groep met 48/100. In een drie uur durende battle geven de vier dames het beste van zichzelf. 

Als hoofdgerecht serveren Mira en Anne-Sophie varkenswangen met witloofsla en aardappelwafeltjes, wat de jury wel kan smaken. De Thaise curry met rijst en Belgisch roodrund van Charlot en Charlotte is niet echt een succes.

Gesponsorde artikelen