Left Right
scrollTop top

Mijn Pop-uprestaurant: halve finale lonkt voor Gent na bezoek van Nathalie Meskens en Viki Geunes


Mijn Pop-uprestaurant: halve finale lonkt voor Gent na bezoek van Nathalie Meskens en Viki Geunes

Het pop-uprestaurant van Hasselt is nog maar pas gesloten of de volgende recensenten staan al klaar voor een nieuwe nominatie. Een bijzonder vreemd duo deze keer: sterrenchef Viki Geunes krijgt het charmante gezelschap van duizendpoot Nathalie Meskens. Het resultaat is een doodeerlijke recensie van twee mensen die van lekker eten houden. Vooral Gent lijkt nu al veilig voor de gevreesde nominatie. In Kortrijk zijn ze iets minder zeker van hun stuk.

Viki Geunes is als sterrenchef natuurlijk een heel bekende naam in België en dan lijkt de combinatie met Nathalie Meskens een beetje vreemd. Maar de actrice heeft ook zelf een zaak waarin Thais eten wordt geserveerd. We moeten toch wel stellen dat de vonken niet meteen van het scherm vlogen. Vooral Nathalie Meskens was rustiger dan we verwacht hadden en bij Viki Geunes ontbrak het aan de scherpe commentaren die andere recensenten tot nu toe in huis hadden. Maar in ruil kregen we wel stuk voor stuk goede en eerlijke opmerkingen waar de deelnemers best eens naar luisteren.

KORTRIJK: dessertchef verknalt het

De sfeer is altijd goed in de keuken van Stefaan, maar na het bezoek van de recensenten was het toch iets minder. Niet dat ze zwaar te klagen hadden over hun gerechten, maar vooral het dessert was een gemiste kans. Daar kwam dan nog eens bij dat chef Niels te laat was komen opdagen en in de ogen van het team compleet de mist in ging met zijn dessert. Het zag er ook behoorlijk vreemd uit, een boule de berlin op het ene bord en een ander soort koffiekoek op het andere. Stefaan en co leken ervan overtuigd dat de arme Niels hen nu een nominatie zal kosten. Maar zo perfect was ook de rest van het menu eigenlijk niet.

Het begint allemaal met een cocktail als aperitief. Viki Geunes krijgt iets met vers fruitsap, maar hij proeft meteen dat het Looza is. Tja, misschien had Maël toch gelijk en hebben ze dat fruitsap erbij gekregen toen ze hun sla in de Panos gingen kopen. Dan is het tijd voor de bijna verplichte garnaalkroketten. Nathalie Meskens vindt dat ze iets te plakkerig zijn en haar tafelgenoot deelt die mening. Maar wat Viki Geunes nog meer stoort zijn de handgepelde garnalen. Misschien heeft hij de beelden enkele weken geleden gezien en is hij extra alert, maar de garnalen komen alweer uit een pakje. En daardoor voelt de chef zich toch een beetje bedrogen. De garnalenpelsters genoten mogelijk van hun vrije dag en dus moeten de klanten het stellen met garnalen uit een ‘zelf geopend’ pakje. En dan mag hij nog blij zijn, want we hebben de voorbije weken ook al eens naar de keuken teruggekeerde garnalen van tafel zien veranderen.

Gelukkig wordt het allemaal wel iets beter. De vissoep van Stefaan doet andermaal de smaakpapillen van een sterrenchef tintelen en ook Nathalie Meskens geniet met volle teugen van haar tussengerechtje. Enkel de porties lijken soms wel heel groot in Storm. Even later merkt Geunes echter op dat de bisque van zijn volgende gerecht verdacht veel op zijn vissoep lijkt. En dat kan niet, zegt hij, want als je een menu serveert moet ieder gerecht een eigen identiteit hebben. Nathalie Meskens komt uit nieuwsgierigheid eens proeven in het bord van de sterrenchef en doopt hem vervolgens bijna met het soepje. Waarop we beste oneliner van de week te horen krijgen: “Pas op met uw sprieten, ik heb maar twee hemden bij me.” Een vooruitziend man neemt immers meer dan één hemd mee op restaurant blijkbaar…

Tussendoor trekt Nathalie Meskens haar sprieten even terug om eens naar de naaktfoto’s van Barbra en de rest van het team te gaan kijken. We zien Nathalie dat eerlijk gezegd ook wel doen indien ze in dit soort wedstrijd zou zitten. Voor haar mochten de koks hun schortjes gewoon uittrekken. Breng ze toch maar niet op ideeën als je hen zou nomineren, Nathalie.

VTM

GENT: eerst klinkende ruzie, daarna opluchting

De sfeer is al enkele weken beneden alle peil in Gent. De kritiek van Maël zindert nog na en veel kijkers hebben de dames de rug toegekeerd. Ze kunnen die nominatie dus maar best ontlopen. Wanneer een van de personeelsleden, Rosa, plots begint te klagen dat ze te hard moet werken, lopen de gemoederen weer hoog op. Rosa ziet het zelfs niet meer zitten en stapt op. Stefanie is woedend en moet op zoek naar vervanging voor dat “kutwijf”. En net op dat ogenblik is het gelegenheidskoppel Nathalie Meskens en Viki Geunes in Gent gesignaleerd.

Het begint ook niet zo goed, want als eerste gerecht krijgen ze asperges op Vlaamse wijze. We leren dat Nathalie Meskens deze klassieker verschillende keren per week eet en dus zit er een kenner in de zaal. Maar je hoeft niet veel van asperges te kennen om te zien dat ze mislukt zijn. Ze zijn niet gaar en bovendien niet eens deftig geschild. Dan maar schitteren met de nieuwe versie van de asperges, maar… waar zijn de asperges? Nathalie Meskens merkt terecht op dat het nieuwe gerecht plots rond een coquille draait. En dat doet Viki Geunes pijn aan de ogen, want als chef beseft hij meteen dat de food cost daardoor onnodig stijgt. Die coquille hoefde er helemaal niet bij te liggen.

De food cost blijft het grote probleem van Stefanie en Maël. Vooral van Maël dan, want het pijnpunt situeert zich in de keuken. Hoe vaak heeft Maël intussen niet beloofd dat ze de kosten zou berekenen? Op zich is dat wel goed nieuws voor ons, zo besluit ook Geunes: “Qua prijs-kwaliteit mag je hier als klant heel tevreden zijn.” Het hoofdgerecht is echter wel een voltreffer. Deze keer spelen ze het veilig en serveren ze de befaamde vol-au-vent. “Met klassiek is niets mis als je het perfect serveert”, zegt Geunes. Daarnaast komen er zwezeriken op tafel, iets waar Nathalie Meskens minder dol op is. Geunes merkt echter wel op dat er veel te veel zwezeriken op zijn bord liggen en dat is weer een ramp voor de food cost.

Waar Kortrijk door de desserten misschien in het zand moet bijten, hebben ze in Gent een dessertchef die ze op handen mogen dragen. Viki Geunes vindt het zo lekker dat hij om nog een portie vraagt. “Hij maakt oergeluiden in zijn lijf van enthousiasme en blijdschap”, stelt Nathalie Meskens bij de patissier vast. Wat die oergeluiden dan ook mogen inhouden, want hij leek ons vooral heel zenuwachtig. In ieder geval gaan beide recensenten met een heel goed gevoel naar huis en dus lijkt Gent alvast één kandidaat die we mogen schrappen op hun lijstje met potentiële nominaties.

Helderziende klant

Volgende week trekken de recensenten naar Antwerpen en Brussel. Hanne en Jaro zijn in de hoofdstad met goede moed aan hun tweede kans begonnen. Jaro experimenteert zelfs met een nieuw gerechtje, maar dat vinden de meeste klanten toch iets te zout. Beter niet serveren wanneer de recensenten komen dus. In Antwerpen moet de barman stilaan voor zijn job vrezen, want hij kwam veel te laat opdagen voor zijn werk. Hebben ze daar ook niet net hun sommelier aan de deur gezet?

Tot slot kregen we de voorspelling te horen van een helderziende klant in Kortrijk. Die had al voorspeld dat Hasselt als eerste ging moeten sluiten. Hoewel je daarvoor hoegenaamd niet paranormaal begaafd hoefde te zijn, denkt ze nu dat Kortrijk de finale gaat spelen tegen Antwerpen. En Gent zal als volgende de deuren moeten sluiten. Wat dat laatste betreft, zit haar voorspelling voorlopig dus niet al te juist.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308