Left Right
scrollTop top

Mijn Pop-uprestaurant: Jeremy kookt net iets beter dan Jaro, maar dat zal Brussel niet stoppen


Mijn Pop-uprestaurant: Jeremy kookt net iets beter dan Jaro, maar dat zal Brussel niet stoppen

Het moment van de waarheid is bijna aangebroken in Mijn Pop-uprestaurant. Twee dagen voor de grote finale kregen de twee resterende pop-ups nog het bezoek van een laatste duo recensenten. Zij kozen zoals altijd weer voor Antwerpen. Een gewonnen veldslag voor Jeremy dus, maar intussen blijven Hanne en Jaro qua populariteit exponentieel groeien. En vanaf nu is het laatste woord helemaal aan de kijker. Er zal veel moeten gebeuren om Brussel van de eindzege te houden.

Zowat iedere ster van culinair Vlaanderen is de voorbije maanden gepasseerd in Mijn Pop-uprestaurant en de eer om dit rijtje af te sluiten was weggelegd voor chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens van het Brugse restaurant Hertog Jan, een van onze driesterrenzaken in de Michelingids. Zij moesten de twijfelende kijkers van ultiem stemadvies voorzien en hadden zich voorgenomen erg kritisch te zijn voor de jonge chefs. Zowel Jeremy als Jaro kende een dipje doorheen de service en zo bepaalden details wie de laatste test voor de finale zou winnen.

De vloek van Brussel: de groenteboer is niet geweest

Hanne staat inmiddels weer op haar vaste plaats in Sticks & Stones, maar op het ogenblik van het bezoek van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens was ze er nog niet bij. Het is dan maar Jaro zelf die zijn bezoek als een goede gastheer gaat ontvangen. Dat verloopt allemaal nog vrij stijf, maar enkele maanden geleden had hij dit nooit gedurfd, geeft hij toe. Zonder Hanne gaat Jaro zijn gerechten ook zelf aan tafel brengen en daardoor laat de keuken toch een paar steken vallen. Na de alweer schitterende amuses blijkt er een verkeerde crème bij een gerecht te zitten. De spitskool moet venkel zijn. Jaro blijft er rustig bij en de keuken komt het gerechtje nog eens opnieuw brengen met de juiste saus.

Na een schitterende start loopt het andermaal fout bij het hoofdgerecht. De recensenten wilden voor deze proef de lat toch extra hoog leggen. Daarom vroeg Gert De Mangeleer om enkel vegetarische gerechten. De vloek van Brussel slaat zo weer toe, want uitgerekend vandaag is de groenteboer niet geweest. Het hoofdgerecht gaat zo compleet de mist in. “Als de groenteboer niet naar jou komt, ga dan zelf naar de groenteboer”, klinkt de kritiek. “Ik mis enkel nog een beetje yoghurt en dan was dit het perfecte ontbijt geweest”, gaat het verder. Waarschijnlijk is dat het grote verschil tussen Sticks & Stones en een driesterrenrestaurant.

Gelukkig maakt het dessert alles weer goed. Het kaasgerechtje van Jaro is het laatste nieuwe fenomeen op het menu van de pop-ups. Een bordje waarmee Jaro kan uitpakken. De keuken sukkelt wel nog een beetje met de cake, die helemaal mislukt blijkt. Gert en Joachim krijgen het droogste en beste stuk, hopelijk moesten de klanten de rest dus niet opeten. En zo zat voor de recensenten het begin en het einde goed, volgens hen de belangrijkste gangen om indruk te maken.

Vegetarische gerechten drijven Jeremy tot uiterste

Jeremy en groenten zijn nog geen perfect huwelijk gebleken, hoewel 22 toch een boerderijconcept is. Gert De Mangeleer stelt ook de Antwerpse kok de vraag vegetarisch te koken, terwijl Joachim Boudens een niet-alcoholisch drankje wil. Dat leidt meteen tot een crisisvergadering, maar een Marokkaanse medewerker van de keuken slaagt erin om verschillende groentesapjes te brouwen die perfect bij de gerechten van Jeremy passen. De organisatie is volgens de recensenten dan ook meteen beter dan in Brussel, aangezien in Antwerpen echt alles gedaan wordt om het de klanten naar hun zin te maken. Ook Jeremy neemt met zijn kruidensla de perfecte start.

Een tussengerecht blijkt een minder groot succes en hoort volgens Gert eerder een in taverne thuis dan op het menu van Jeremy. Maar de groentegerechtjes blijven in de smaak vallen. Bovendien ontdekken we bij de entrecote van Joachim een crème van uitjes. Heeft Jeremy dan toch iets creatiefs gedaan met de rest van zijn bak uien? Enkel het dessert scoort minder goed dan in Brussel. Gert had om een licht dessertje gevraagd en krijgt verloren brood gepresenteerd.

Wel moesten de recensenten meer dan drie uur wachten om alle gangen te doorlopen en ze merkten dat de keuken het tempo flink liet zakken. “Plots was het een speeltuin geworden.” Maar de kwaliteit haalde uiteindelijk weer de bovenhand en zo verslaat Antwerpen de Brusselse concurrenten op culinair vlak. Dat was op voorhand te verwachten, maar kan dat stemadvies nog iets uithalen?

Facebook: Brussel 55.000 – Antwerpen 20.000 

“We hebben echt schrik van Brussel”, klinkt het voor de zoveelste keer in Antwerpen. En terecht, want dat ultieme stemadvies was niet meer dan leuke opvultelevisie voor de ontknoping. De echte strijd wordt op de sociale media uitgevochten en daar liggen Hanne en Jaro al mijlenver voor. Wat je niet te zien krijgt in het programma is de grote campagne met verborgen stokjes die de Brusselaars al dagen aan het voeren zijn. De vinders van die stokjes mogen donderdag binnen op het grote overwinningsfeest in Brussel. Er staat een bijzonder sterk promoteam achter Hanne en Jaro. Antwerpen is op Facebook nauwelijks gegroeid en op de fandag lijkt het nu niet meteen alsof ze in ’t Stad wakker liggen van Jeremy en Noémie. Een standbeeld aan de kathedraal lokt evenveel volk als het dansende zaal- en keukenteam. “Ah ja, ik ken u van in de boekskes”, zegt een voorbijgangster, die Mijn Pop-uprestaurant duidelijk louter gevolgd heeft tijdens haar wekelijkse kappersbezoek.

Als afsluiter van de normale afleveringen van dit seizoen kwamen twee oude bekenden nog eens langs om hun poulains een hart onder de riem te steken. Ken, die ooit nog voor Sergio Herman werkte en de pop-up van Hanne en Jaro mee kwam opstarten, moet toegeven dat hij nooit verwacht had dat Jaro zoveel progressie zou maken. Dat was ook de reden waarom hij destijds is opgestapt. En Jeremy kreeg prompt een jobaanbieding van zijn oude leermeester Wout Bru, die binnenkort met iets nieuws start en de kok van 22 terug wil opvangen als die naast de 100.000 euro zou grijpen.

Conclusie: Brussel is topfavoriet

Het ziet er steeds meer naar uit dat Hanne en Jaro Mijn Pop-uprestaurant gaan winnen. En dan zouden ze iedere tegenstander in een rechtstreeks stemduel verslagen hebben. Hun populariteit is echt immens geworden. Vooral bij jonge meisjes, maar zij gaan dan ook sneller en meer stemmen dan iedereen die de pop-ups uit “de boekskes” kent. Bovendien is het verschil op Facebook veel te groot en wordt op Twitter haast uitsluitend over Brussel getweet. En wie dan toch even op de foto met Jeremy gaat, tweet er meteen bij dat je toch maar op Hanne en Jaro moet stemmen.

Twijfel je nog en vind je het stemadvies van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens maar niets? Lees dan zeker hieronder nog eens ons eigen stemadvies: waarom je ofwel voor Brussel ofwel voor Antwerpen moet stemmen. Donderdag kennen we de winnaar na de grote finale die LIVE wordt uitgezonden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.166.670
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden