Left Right
scrollTop top

Mike Tyson gaat land verpachten aan wietkwekers in Californië


Mike Tyson gaat land verpachten aan wietkwekers in Californië

Sinds Nieuwjaar is het kopen en verkopen van cannabisproducten en wietplanten helemaal legaal in de Amerikaanse staat Californië. En niemand minder dan ex-bokser Mike Tyson gaat daar nu van profiteren. Op zo’n 100 kilometer van Death Valley gaat hij een heuse ’cannabis-ranch’ openen.

Samen met twee zakenpartners wil ex-bokser Mike Tyson zo’n 16 hectare grond verpachten aan telers, die wietplanten willen groeien. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat Tyson een school oprichten, waar wietkwekers leren hoe ze tot een zo effectief mogelijke oogst kunnen komen.

Boost voor de economie

Tyson heeft zelf nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een groot voorstander is van de legalisering van cannabis, zeker voor medische doeleinden. Zijn ranch zal dan ook worden gebruikt om onderzoek te doen naar het effect van cannabismedicijnen en-rookwaren op medische aandoeningen.

De bokser wil naar eigen zeggen met zijn project ook werkgelegenheid creëren voor voormalige militairen. Zo wil Tyson graag iets terugdoen voor oorlogsveteranen.

Californië als zesde staat

Californië is de zesde staat in de Verenigde Staten, waar cannabis is gelegaliseerd. Iedereen van 21 jaar of ouder mag maximaal 28 gram cannabis op zak hebben en thuis maximaal zes hennepplanten hebben staan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443