Miles Kane en Biffy Clyro op affiche Rock Werchter

Miles Kane en Biffy Clyro op affiche Rock Werchter

Onder andere Miles Kane en Biffy Clyro zullen dit jaar op Rock Werchter spelen. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Ook de Britse bands The Wombats, London Grammar, Bastille en de Amerikaanse groep Midlake zijn aan de affiche toegevoegd.

The Wombats, London Grammar en Miles Kane zullen de donderdag te zien zijn op de festivalweide. Die laatste stond stond in 2012 al op Werchter en mocht toen als één van de eerste artiesten in de gloednieuwe Barn spelen dat jaar. Kane bracht vorig jaar zijn tweede album Don’t Forget Where You Belong uit en passeerde onder andere al in de Botanique en de AB om het te promoten. 

Voor Biffy Clyro is het het tweede jaar op rij dat ze op Werchter mogen spelen. Vorig jaar moesten hun fans eveneens een ticket kopen voor de donderdag. Of de Britten opnieuw in de Barn zullen staan, valt nog af te wachten. London Grammar, daarentegen, speelde nog nooit op Rock Werchter, maar is binnenkort te zien in de Botanique.

Rond The Wombats was het lange tijd stil. De postpunkband uit Liverpool leverde drie jaar geleden hun laatste album af, maar liet eind vorig jaar weer van zich horen met hun nieuwe single Your Body Is A Weapon. Hun nieuw album komt dit jaar in de winkelrekken. 

Nieuw album Midlake

Het heeft een tijdje geduurd, maar met Antiphon uit 2013 heeft Midlake ook eindelijk de weg naar Werchter teruggevonden. De Texaanse folk rockers zijn ondertussen al meer dan tien jaar bezig en deden in die periode ook al tweemaal Pukkelpop aan. De groep speelt op zaterdag, één van de twee inmiddels uitverkochte dagen.

Ook fans van Biffy Clyro zijn eraan voor de moeite. De Schotten speelden vorig jaar al op Werchter en keren nu ook de zaterdag terug met hun zesde album, Opposites.

Bastille keert terug

Op zondag zal het gegil vanuit Werchter hoorbaar zijn tot in De Panne. Het populaire Bastille deed vorig jaar al de KluB C uit zijn voegen barsten en lijkt nu op weg naar een plaatsje op de Main Stage. Al zal het vechten worden die dag met andere kleppers als Kings of Leon, Franz Ferdinand en Babyshambles.

Gesponsorde artikelen