Miley Cyrus brengt ‘On A Roll’ uit als haar ‘Black Mirror’-alter ego Ashley O

De verschijning van Miley Cyrus in de topserie Black Mirror is niet onopgemerkt voorbijgegaan. En niet op een goede manier. De aflevering Rachel, Jack and Ashley Too kreeg bakken kritiek, maar het nummer dat popster Ashley O uitbracht, heeft wél heel wat fans.

Wie dacht dat Hannah Montana het meest opvallende en opgewekte alter ego van Miley Cyrus zou zijn, is eraan voor de moeite. De Amerikaanse speelt in de Netflix Original Black Mirror namelijk Ashley O, een zangeres die feelgood popmuziek maakt en haar gezicht, stem en gedachtegang leent aan een popje waar je echte gesprekken mee kan voeren, Ashley Too.

Ashley O

De bewuste “Miley Cyrus-aflevering” heet Rachel, Jack and Ashley Too en niet iedereen is er even enthousiast over. (Een rangschikking van alle afleveringen van Black Mirror vind je hier.) En wat de makers van de serie dachten, klopt volledig: een aflevering over een popzangeres zonder haar muziek, is gewoon not done.

Mileys alter ego maakte dan ook een eigen nummer, alhoewel het eigenlijk meer een soort cover is. Ashley O maakte haar eigen versie van het nummer waarmee de rockband Nine Inch Nails doorbrak, Head Like A Hole. Om het nummer beter bij het personage te laten passen, werd de tekst aangepast en kreeg het lied de naam On A Roll.

Opper-opgewekte muziek en een aangepaste video

De tekst van Head Like A Hole werd als het ware omgedraaid om van On A Roll een nummer te maken over doelen bereiken. In plaats van Bow down before the one you serve/You’re going to get what you deserve werd de tekst I’m stoked on ambition and verve/I’m gonna get what I deserve. Het nummer past perfect bij Ashley O, maar zelfs Miley Cyrus‘ eerste opgewekte alter ego Hannah Montana zou het niet uitbrengen.

Het nummer vergelijken met het Nine Inch Nails-nummer Head Like A Hole? Dat kan!

Gesponsorde artikelen