Miley Cyrus dropt nieuw nummer: boodschap voor ex-hubby Liam Hemsworth?

Liam Hemsworth en Miley Cyrus lieten nog geen week geleden weten dat hun huwelijk voorbij was, en zij heeft al een nieuw, emotioneel nummer gelost over loslaten. Toeval? De tekst bewijst van niet!

Miley Cyrus heeft een nieuw nummer uitgebracht, enkele dagen nadat ze geloost heeft dat haar huwelijk met acteur Liam Hemsworth voorbij is. Het is dan ook geen verrassing dat ze zich door die breuk liet inspireren voor haar nieuwe single. Die invloed heeft Cyrus zelf niet bevestigd, maar de link is wel héél duidelijk.

Loslaten

Miley Cyrus Liam Hemsworth
Miley Cyrus en Liam Hemsworth – GettyImages

Slide Away, heet het nummer en grofweg gaat het over loslaten, wat op zich al het “bewijs” is dat het over haar breuk gaat. “Ooit was het paradijs, ooit was ik verlamd / Ik denk dat ik de havenlichtjes ga missen, maar het is tijd om los te laten”, begint het nummer.

Het wordt nog duidelijker waar Slide Away éigenlijk over gaat: “Ooit was het voor het ons gemaakt / Ik werd wakker op een dag en alles was verdwenen / Baby, we hadden het gevonden, maar nu zijn we verdwaald / Dus het is tijd om los te laten”.

Dat loslaten, is niet zo makkelijk na een relatie van tien jaar. Liam Hemsworth heeft het lastig om de breuk te verwerken.

“We zijn geen 17”

Miley Cyrus Liam Hemsworth The Last Song
Touchstone Pictures/The Last Song

De duidelijkste link naar Mileys relatie met Liam Hemsworth? Deze zin: “Move on, we zijn geen 17 / Ik ben niet wie ik geweest ben / Je zegt dat alles anders is / Je hebt gelijk, we zijn volwassen nu”. Cyrus en Hemsworth leerden elkaar kennen op de set van The Last Song, in 2009. Zij was toen 17, hij 19.

Hobbelig parcours

Het sprookje duurde toen niet lang: na een jaar ging het koppel uit elkaar. Twee jaar later, in 2012 dus, bleken de plooien gladgestreken en verscheen Miley in het openbaar met een verlovingsring. Maar ook dat bleek geen succes, want na een jaar werd de verloving afgeblazen en gingen Cyrus en Hemsworth hun eigen weg.

De twee konden blijkbaar écht niet zonder elkaar, want in 2015 doken foto’s op die bewezen dat ze opnieuw een koppel waren. Eind 2016 vroeg Liam voor de tweede keer of Miley met hem wilde trouwen. Deze keer haalde het koppel wel tot aan het altaar: eind 2018 stapten ze (tijdens een geheime cermoonie) in het huwelijksbootje, maar dat bleef ook niet duren. Na acht maanden huwelijk ging het koppel uit elkaar.

Gesponsorde artikelen