Milieuactivisten manen Australiërs aan om méér kangoeroevlees te eten

Milieuactivisten manen Australiërs aan om méér kangoeroevlees te eten

Ecologen en grootgrondbezitters roepen Australiërs op om vaker kangoeroevlees te eten in plaats van traditioneel lams- of rundvlees. Ze willen dat er meer op de buideldieren gejaagd wordt en dat ze niet op de plaats waar ze doodgeschoten zijn blijven rotten. Het aantal kangoeroes in Australië is van 27 miljoen in 2010 gegroeid tot bijna 45 miljoen in 2016.

Dat de kangoeroe het nationaal symbool van Australië is, weet iedereen. De enorme bevolkingsgroei van kangoeroes is te wijten aan de hevige regens in het land waardoor er enorm veel voedsel beschikbaar is. Bovendien zijn de natuurlijke vijanden van kangoeroes zo goed als uitgeroeid op het Australische continent. Dat is dan ook de reden waarom ecologen en grootgrondbezitters de Australiërs aanmanen om vaker kangoeroebiefstukken te eten of soep te trekken van kangoeroestaarten.

Een echte kangoeroeplaag

Het groot aantal kangoeroes is nu echt een probleem aan het worden in Australië. Ze eten bijna alles wat ze tegenkomen, inclusief de oogsten van heel wat boeren. Biologen waarschuwen zelfs dat de biodiversiteit in Australië door hen bedreigd wordt. In veel deelstaten van het land mag je jagen op kangoeroes, maar voor jagers leveren de dieren vaak te weinig op.

Soms worden de huid en de botten wel gebruikt voor andere producten, het vlees is een stuk minder populair. Veel gastronomen en diëtisten beweren nochtans dat kangoeroevlees mager is en dat de dieren minder broeikasgassen produceren dan bijvoorbeeld vleeskoeien op boerderijen.

Bron: NOS

Gesponsorde artikelen