Militair die tijdens patrouille in Brussel ging kerstshoppen “ontheven van taken”

Militair die tijdens patrouille in Brussel ging kerstshoppen “ontheven van taken”

Gisteren werd een patrouillerende militair in Brussel gespot met een winkeltas van Rituals in de hand, en de foto ging in geen tijd het land rond. Maar die foto krijgt nu ook een staartje, want de man is “ontheven van zijn taken” en heeft een tuchtonderzoek aan z’n been.

Bij het leger kunnen ze er duidelijk niet mee lachen dat één van de patrouillerende militairen in Brussel meer aandacht had voor kerstcadeautjes dan voor potentiële terroristen. De foto van de soldaat, die met een zak van Rituals vlakbij het De Brouckèreplein in Brussel wandelde, ging gisteren viraal. Ook bij Defensie hebben ze de foto onder ogen gekregen, en er wordt actie ondernomen.

Volgens De Standaard heeft de legerleiding de militair tijdelijk van zijn taken ontheven, en er werd zelfs een tuchtprocedure opgestart. Ook de andere soldaten werden er nogmaals aan herinnerd dat ze geen ‘onnozeliteiten’ meer moeten uithalen. Enkele van zijn collega’s zijn trouwens slechtgezind voor de foto, aangezien hun beroepseer door het slijk gehaald wordt.

Gesponsorde artikelen