Miljarden steun vanuit Brussel maar nog steeds miljoenen vluchtelingen vanuit Afghanistan

Miljarden steun vanuit Brussel maar nog steeds miljoenen vluchtelingen vanuit Afghanistan

Tijd, geld en mensenlevens die in Afghanistan zijn verloren gaan. Allemaal voor niets. De situatie in Afghanistan begint stilaan dezelfde te worden als in Syrië. Meer en meer doden, meer en meer internationale betrekkingen van uit Iran, Saudi Arabië, Rusland, Pakistan en Amerika. En laat ons zeker niet de brede waaier aan terroristische organisaties vergeten die zich aan het vestigen zijn in Afghanistan.

Vandaag voor derde dag op rij een onstabiele situatie in Afghanistan (Kaboel). Alweer onschuldige mensen vermoord. Mag ik vragen aan internationale leiders om de situatie in Afghanistan goed te volgen. Ze beloofden de volgende vier jaar onverminderde internationale, politieke en financiële steun aan Afghanistan. De internationale gemeenschap schreef een totaalbedrag van $ 15,2 miljard (+/- € 13,6 miljard) toe. De EU en haar lidstaten trokken $ 5,6 miljard (+/- € 5 miljard) uit. Ondertussen hebben ze totaal geen controle op de overheid. Internationale media lichten niet toe in welke omstandigheden Afghanistan zich nu bevindt.

Zolang we Afghanistan laten zoals het nu is, zullen miljoenen het land verlaten en vluchten naar betere plaatsen. Je gaat de situatie daar niet oplossen door het te blijven negeren. Er moet internationale druk komen vanuit Brussel op de Afghaanse overheid. We zijn ons allen bewust van de huidige corruptie, maar toch blijven ze het negeren zonder meer.

Gisteren was er een betoging in de hoofdstad (Kaboel). Betogers eisten het ontslag van de regering. Alles verliep vreedzaam tot de politie begon te schieten op de betogers. Er zijn meerdere doden gevallen. Niemand uit de internationale hoek die zich überhaupt afvraagt wat er daar gebeurt. Maar blindelings wordt er geld gegooid naar de corrupte overheid.

Door de situatie in Syrië vergeten ze Afghanistan, maar de situatie in Afghanistan begint stilaan dezelfde te worden als in Syrië. Meer en meer doden, meer en meer internationale betrekkingen van uit Iran, Saudi Arabië, Rusland, Pakistan en Amerika. En laat ons zeker niet de brede waaier aan terroristische organisaties vergeten die zich aan het vestigen zijn in Afghanistan. Europa ziet niet in wat er aan de hand is in dit land, maar zal natuurlijk wel klagen dat er te veel vluchtelingen zijn.

In 2001 hebben ze Afghanistan binnengevallen zonder enig plan, zonder enig idee hoe ze dat allemaal zouden aanpakken. Ze gingen zogezegd de oorlog aangaan tegen het terrorisme (war on terror). Ondertussen zijn er meer onschuldige burgers, dan terroristen omgekomen. Als ze dit blijven negeren zouden ze wel een volgende aanslag kunnen verwachten die te vergelijken valt met 9 september

Tijd, geld en mensenlevens die in Afghanistan zijn verloren gaan. Allemaal voor niets. Ze hebben daar alles geplunderd en het land achtergelaten in volledige chaos. In plaats van te investeren in onderwijs hebben ze miljarden geïnvesteerd in een leger dat eigenlijk niets betekent tegen de machtige Taliban die nog steeds steun krijgen van landen zoals Saudi Arabië, Pakistan en deels Rusland.

Gesponsorde artikelen