Millennial of Gen Z? Je kan het merken aan je online gedrag

De laatste jaren is er heel wat veranderd aan het online gedrag van mensen. Dat gedrag wordt nu gebruikt om de grens tussen millennials en Gen Z’ers officieel af te bakenen. In een nieuwe TikTok-video legt iemand namelijk uit hoe je door de mand kan vallen als millennial, zelfs als je dat niet per se bent.

Terwijl Gen Z’ers met sociale media lijken opgevoed, is dat bij millennials niet het geval. Die kregen pas Facebook op hun dertiende en wachtten nog langer op de opkomst van apps als Instagram. Over TikTok werd zelfs nog helemaal niet gesproken. Dat er een digitale kloof zit tussen 18-jarigen en 28-jarigen, is dus geen verrassing meer. En daar wordt op sociale media ondertussen ook smakelijk om gelachen.

Gen Z

De laatste jaren lijkt Generation Z, mensen die geboren zijn tussen 1997 en 2012, de digitale wereld over te nemen. Door de populariteit van apps als TikTok bepalen zij vaak welke songs hot zijn, welke series veel worden bekeken en wie wordt gecanceld. Dat was enkele jaren geleden minder het geval.

Doordat de jongeren tegenwoordig met sociale media lijken op te groeien, zijn zij het gewoon om alles via hun telefoon te doen, terwijl oudere mensen, waaronder millennials, geboren tussen 1982 en 1996, vaak een gesprek in het echt verkiezen. Dat heeft ook invloed op de manier waarop mensen communiceren online.

Test

Op TikTok circuleert nu een video van gebruiker Katie Woodland (@junebugband) die uitlegt wat jouw gedrag online precies zo ‘millennial’ maakt. Dat lijst ze op in zes puntjes. De eerste is het gebruik van lachende emoji’s. Gen Z’ers gebruiken daarvoor ondertussen namelijk vaak doodskopjes of wenende emoji’s in plaats van de echte lachende.

Daarnaast is het ook not done om horizontale foto’s op je Instagram story te plaatsen, boomerangs te plaatsen of Instagram-filters rechtstreeks toe te passen. Als je dat wel doet, ben je duidelijk een millennial.

@junebugband Things you are doing online that scream millenial💀 #millennial #millennialsoftiktok #millennials #genz #genzvsmillenial #millenialvsgenz #millenialtips #instagramtips #instagramstories #aestheticinstagram #trickster #trickstervoice #voicefilter #voicefilters #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound – junebug
Meer
Lees meer...