‘Mindhunter’ seizoen 3 verschijnt waarschijnlijk pas in 2022 op Netflix

Netflix

Kijk jij ook zo uit naar het derde seizoen van Mindhunter? Dan hebben we slecht nieuws voor jou, want executive producer en regisseur David Fincher heeft het momenteel erg druk met andere projecten. Daarom zal een derde seizoen van Mindhunter wellicht pas in 2022 op Netflix verschijnen.

Mindhunter is de jongste tijd razend populair. De reeks speelt zich af in de tweede helft van de jaren ’70. We volgen Holden Ford, een gijzelingsonderhandelaar en leerkracht bij de FBI die de redenen achter misdaad steeds minder lijkt te begrijpen en steeds meer begint te beseffen dat psychologie wel eens de ontbrekende factor zou kunnen zijn in het begrijpen van seriemoordenaars. Hij komt in contact met de post doc studente Debbie en besluit dan om samen met de meer ervaren agent en professor Bill Tench zijn collega’s duidelijk te maken dat de factor psychologie niet overschat kan worden in hun werk. 

Interviews met seriemoordenaars

In tweede instantie gaan ze ook seriemoordenaars interviewen om zo meer inzicht te krijgen in de psyche en die kennis te gebruiken in toekomstige zaken. Dit jaar kwam het tweede seizoen van Minthunter uit dat zich afspeelt tussen 1979 en 1981 ten tijde van de zogenaamde Atlanta Murders.

Uiteindelijk vijf seizoenen?

Helaas zullen we nog een kleine drie jaar moeten wachten op een derde seizoen van de reeks. Zo is showrunner Fincher momenteel druk aan het werk aan de film Mank. Dat wordt een biopic die gebaseerd is op het leven van Herman J. Mankiewicz, de schrijver van Citizen Kane. Dat meldt de Britse krant The Observer.

Zodra dat project is afgewerkt, kan Fincher aan de slag met andere projecten. Zo werd onlangs bekend dat hij ook verantwoordelijk wordt voor de pilot-aflevering van een prequel van de reeks Chinatown. Toch liet Fincher al weten dat, als het aan hem ligt, er geen drie maar vijf seizoenen komen van Mindhunter. Vraag blijft wel of het grote publiek tegen dan nog geïnteresseerd is in Mindhunter.

Gesponsorde artikelen