‘Minecraft’ krijgt een nieuwe RPG: ‘Minecraft: Dungeons’

‘Minecraft’ krijgt een nieuwe RPG: ‘Minecraft: Dungeons’

‘Minecraft’ komt binnenkort met een nieuwe RPG, kort voor role-playing game. Het gaat hier om een game die je kan spelen alleen of met drie anderen. Het zal je, zoals de titel al verklapt, leiden doorheen mijnen, grotten  en moerassen om zo loot te verzamelen en de vijand te slim af te zijn. 

Dit weekend vond Minecon plaats in Boston in de Verenigde Staten, daarop werden verschillende nieuwigheden aangekondigd voor Minecraft. Eén daarvan is een nieuwe RPG, genaamd Minecraft: Dungeons.

Minecraft: Dungeons

Mojang, het Zweedse bedrijf achter Minecraft, heeft aangekondigd dat er een nieuwe RPG komt. Minecraft: Dungeons is volgens Mojang “het begin van onze uitbreiding van Minecraft naar nieuwe genres”. Chief brand officer van Mojang, Lydia Winters, bevestigde ook dat dit de eerste is van een hele reeks Minecraft-games die op dit moment in ontwikkeling zijn.

Er zijn nog geen precieze details gelost over de RPG, behalve dat het zou gaan over een topdown-dungeoncrawler voor één tot vier spelers. Voorlopig is Minecraft: Dungeons enkel aangekondigd voor pc. Of de game ook zal worden uitgebracht voor andere consoles, is nog niet bekend. Het spel zal “ergens in 2019” uitkomen.

Screenshot YouTube

Panda’s

De nieuwe RPG is niet de enige aankondiging die Mojang dit weekend deed over Minecraft. Er zit namelijk een belangrijke update aan te komen. Deze zal Pillage & Village heten en zal zowel vreedzame als vijandige non-player characters (NPCs) bevatten. De zogenaamde ‘pillagers‘ zullen beschikken over nieuwe wapens en zal zich vooral richten op de kleine stadjes in Minecraft.

In deze update zullen er ook nieuwe dieren te vinden zijn, waarvan panda’s ongetwijfeld de opvallendste toevoeging zijn. Dat Minecraft een enorm succes is, werd onlangs nog bevestigd toen duidelijk werd dat de game na zeven jaar nog steeds de grootste game is op de videowebsite YouTube.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Minecraft: Dungeons:

Minecraft

Gesponsorde artikelen