Left Right
scrollTop top

Mini-Europa sluit op 31 december voorgoed de deuren


Mini-Europa sluiting 31 december
© Mini-Europa

Op donderdag 31 december gaat Mini-Europa op slot. De attractie aan de Brusselse Heizel krijgt zijn contract niet meer verlengd.

Er werken een veertigtal mensen bij Mini-Europa. Dat attractiepark, waar u zowat alle belangrijke gebouwen in Europa in het klein kon gaan bekijken, had al drie keer een contract met Brussels Expo. Dat wordt nu niet voor een vierde keer verlengd.

Neo-project

Nochtans had Mini-Europa wel degelijk een plan voorgesteld om te passen binnen het Neo-project aan de Heizel. Dat Neo-project, dat sowieso erg gevoelig ligt, moet de wijk rond het Atomium opwaarderen. Er zou een nieuw winkelcentrum komen, onder andere. Maar in maart van dit jaar vernietigde de Raad van State opnieuw het voorgelegde plan.

‘De huidige omstandigheden en de coronacrisis die het bedrijf, net als de hele toeristische sector, hard treft, hebben ertoe geleid dat Mini-Europa geen andere keuze heeft dan de intentie aan te kondigen om haar activiteiten op 31 december 2020 stop te zetten’, klinkt het nu bij het bedrijf.

Corona

Tijdens de coronacrisis was Mini-Europa nochtans opengegaan. Het attractiepark trok toen nauwelijks honderd bezoekers per dag, terwijl het ruimte had om tot 2.000 toeristen tegelijk toe te laten. Dat zijn vooral buitenlandse bezoekers. Eerder had het park al geopperd om meer in te zetten op binnenlandse toeristen.

‘We betreuren deze situatie voor het personeel dat ons al zo lang trouw bleef, 31 jaar voor sommigen, en we danken hen van harte voor al hun werk in de afgelopen jaren,’ zegt Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa in het persbericht.

Mini-Europa zal een 10 miljoen bezoekers ontvangen hebben eens de deuren finaal sluiten. Vorig jaar waren dat er nog 420.000, dit jaar overschrijdt het bezoekersaantal wellicht niet de 200.000.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810