Minister Geens (CD&V) stelt zich vragen bij ‘Blind Getrouwd’ en vraagt algemeen standpunt voor ambtenaren

Minister Geens (CD&V) stelt zich vragen bij ‘Blind Getrouwd’ en vraagt algemeen standpunt voor ambtenaren

Zal het derde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ nog kunnen doorgaan zoals we het kennen? Mogelijk niet, want minister van Justitie Koen Goens (CD&V) stelt zich vragen bij het concept van het programma. Hij wil dat het college van procureurs-generaal een standpunt inneemt over huwelijken tussen twee personen die elkaar die dag voor het eerst ontmoeten.

Al twee seizoen lang stappen koppels op VTM in het huwelijksbootje zonder elkaar op voorhand te hebben ontmoet. Van de zeven huwelijken hielden er twee stand. Maar het is maar nu RTL in Wallonië met zijn eigen versie Mariés au premier regard komt, dat er vragen komen over het concept. Dat komt omdat Olivier Maingain, burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe en DéFI-voorzitter, weigerde een koppel uit het programma te trouwen.

Ook Koen Geens (CD&V) stelde zich vandaag in de Kamer vragen bij het concept. “Zo’n programma’s kunnen een verkeerd beeld geven van het huwelijk. Dat is geen testfase. Het gaat erom dat je je bewust bent van de gevolgen die zo’n huwelijk met zich meebrengt”, zei hij.

Geens vraagt algemeen standpunt voor ambtenaren

Normaal moet de ambtenaar van de burgerlijke stand nagaan of er aan de huwelijksvoorwaarden is voldaan. “Een ambtenaar heeft het recht het huwelijk te weigeren als dat niet met wederzijdse toestemming is. Een partner mag niet onder druk staan van een tv-programma”, legt Geens uit.

De minister vraagt dan ook aan het college van procureurs-generaal om een algemeen standpunt in te nemen voor dergelijke gevallen.

VTM

Gesponsorde artikelen