Left Right
scrollTop top

Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca


Minister Annelies Verlinden
© Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) – Bron: Isopix

Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken.

Sinds de sluiting van de horeca in ons land op 16 oktober 2020 is er eindelijk weer wat hoop. Zaterdag mogen cafés en restaurants onder voorwaarden hun terrassen weer openstellen voor klanten en gisteren kwam er zelfs nog beter nieuws. Viroloog Steven Van Gucht liet namelijk weten dat de datum van begin juni voor de heropening van de binnenhoreca niet onrealistisch was. De coronacijfers gaan daarvoor de laatste dagen namelijk steeds meer de goede richting uit.

Overlegcomité

Die uitspraak komt er enkele dagen voor het Overlegcomité komende dinsdag opnieuw samenkomt. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moeten we daarop wel nog geen datum verwachten voor de opstart van het ‘binnenplan’. Daarvoor is het namelijk nog te vroeg.

“Maar er is perspectief nodig in navolging van de daling van de cijfers. Het is de bedoeling om dat in juni te doen, dankzij de inentingen die goed toenemen”, noteert Het Laatste Nieuws van de minister bij Bel RTL.

Contactbubbel

Zij gaf daarbij ook mee dat het Overlegcomité dinsdag een eventuele uitbreiding van de contactbubbel zal bespreken. “Het is duidelijk dat iedereen elkaar weer wil ontmoeten”, besloot minister Verlinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…