Netflix haalt Vlaamse misdaadserie ‘Over Water’ binnen

Fans van Nederlandstalige misdaadseries kunnen in de handen wrijven. De Vlaamse reeks Over Water, die afgelopen jaar al op de zender Eén te zien was, komt namelijk naar Netflix. Daarmee treedt de serie in de voetsporen van Undercover en Fenix, twee Nederlandstalige misdaadseries die je ook op Netflix kan bekijken.

De misdaadreeks met Tom Dewispelaere (John Beckers), Natali Broods (Marjan Michielsen) en Tom Van Dyck (Carl Dockx) bestaat uit twee seizoenen, maar voorlopig komt enkel het eerste seizoen naar het streamingplatform.

Georganiseerde misdaad is populair

Over Water volgt John Beckers, een voormalig tv-ster die van zijn vrouw nog één kans krijgt om zijn leven vol alcohol en drugs terug op de rails te krijgen. Na een succesvol verblijf in een afkickcentrum gaat hij aan de slag in de Haven van Antwerpen bij het bedrijf van zijn schoonvader. Daar ontdekt hij de criminele wereld van de cocaïne. Over Water is vanaf 5 juni te zien op Netflix.

De georganiseerde misdaad is een thema dat razend populair is op streamingplatforms. In 2018 verscheen met Undercover de eerste Nederlands-Belgische Netflix original waarin georganiseerde misdaad de rode draad was. In de serie lag de focus op de handel van xtc-pillen op de grensstreek tussen Nederland en België. Over Water blijft dus in dezelfde drugsgerelateerde sfeer.

Into the Night

Over Water heeft trouwens iets gemeen met, Into the Night, de eerste Netflix original van Belgische makelij. Ze zijn namelijk alle twee geproduceerd door Inti Calfat en Dirk Verheye. In de reeks Into the Night duik je in een nieuwe wereld waarin zonnestralen plots dodelijk zijn voor mensen. Om te overleven kaapt een groepje mensen een vliegtuig, om zo de zon te ontlopen. Je wordt als kijker als het ware meegezogen in het leven van de personages en hoe zij proberen te overleven.

Meer
Lees meer...