Miss België reageert emotioneel op racistische opmerkingen: “Het kwetst me enorm”

Miss België reageert emotioneel op racistische opmerkingen: “Het kwetst me enorm”

Angeline Flor Pau kroonde zich zaterdagavond tot nieuwe Miss België, maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de kersverse miss, die Filipijnse roots heeft. Op sociale media zorgde haar overwinning voor een hoop racistische commentaren. En die hebben Flor Pau duidelijk geraakt. “Het kwetst me enorm”, getuigt ze emotioneel. “Waarom mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk?”

Onze nieuwe Miss België beleefde de afgelopen dagen een emotionele rollercoaster. Hoe blij ze was met haar overwinning, zo gekwetst was ze na de vele racistische opmerkingen die er te horen waren op sociale media. Van “Zeker dat ’t geen ladyboys is?” tot “Miss poepchinees”, de ergste verwijten werden haar naar het hoofd gesmeten. En die commentaren hebben haar duidelijk geraakt.

“Ach, life goes on

“Het kwetst me enorm”, reageerde ze maandagmorgen emotioneel op MNM. “Waarom mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk?” Het was meteen de eerste keer dat de 22-jarige Flor Pau geconfronteerd werd met dergelijk afschuwelijk racisme. “Ik ben geboren in Wilrijk en ben in Antwerpen opgegroeid. Ik heb nog nooit racistische opmerkingen gekregen.”

De vele reacties zijn wel opmerkelijk, want Angeline Flor Pau, die momenteel een pilotenopleiding volgt, is niet de eerste Miss België met buitenlandse roots. “We hebben Laura Beyne (Congolese roots, red.), Tatiana Silva (Kaapverdische roots, red.) en Zeynep Sever (Turkse roots, red.)”, duidt de nieuwe miss. “Ach, life goes on.”

Een greep uit de racistische reacties: