Left Right
scrollTop top

Miss Universe-verkiezing eindigt met onwaarschijnlijk monumentale fuck-up


Miss Universe-verkiezing eindigt met onwaarschijnlijk monumentale fuck-up

De presentator van de Miss Universe-verkiezing, komiek Steve Harvey, heeft de verkeerde winnaar bekend gemaakt tijdens de finale in het Amerikaanse Las Vegas. Harvey kondigde ten onrechte aan dat Miss Colombia zich de nieuwe Miss Universe mocht noemen. Na enkele minuten merkte hij dat hij zijn kaartje verkeerd voor had gelezen en moest hij opnieuw het woord nemen om Miss Filipijnen, Pia Wurtzbach, tot winnaar uit te roepen.

De Colombiaanse stond op het podium te genieten van haar verkiezing, toen presentator Steve Harvey zich ernstig moest verontschuldigen. “Het is mijn fout. Ik heb de naam van de winnares niet goed voorgelezen”, stamelde Harvey. Hij liet zijn kaart zien, waar het wel goed op stond.

De verbouwereerde Miss Filipijnen mocht alsnog naar het podium komen om de kroon in ontvangst te nemen. Voor Miss Colombia zat er niets anders op dan haar net ontvangen kroon weer in te leveren.

Bij de Miss Universe-verkiezing van dit jaar konden kijkers voor het eerst meestemmen op hun favoriete deelnemer. De stemmen van kijkers bepalen samen met de jurykeuze de uitslag.

De Belgische Annelies Törös overleefde de wedstrijd tot de laatste 15. Maar toe de laatste 10 werden bekendgemaakt was ze er niet meer bij.

Bekijk hier het vreselijk genante moment:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443