Missy Elliotts performance op de VMA’s is een masterclass in hiphop

Missy Elliot

Missy Elliott mocht de Vanguard Award oppikken op de VMA’s en daar hoorde natuurlijk een performance bij. Daarmee illustreerde ze ook meteen waaróm ze die Vanguard Award kreeg: als het over choreo, over performen en over hiphop gaat, moet je bij haar zijn.

Music makes me lose control, Miss Demeanor in the house: deze twee lijnen heb jij in je hoofd meegerapt en dat zijn maar twee voorbeelden van de immense lijst aan hits die Missy Elliott op haar conto heeft staan. Daarom krijgt ze op de VMA’s dit jaar dan ook de Vanguard Award.

Cardi B

Die award wordt uitgereikt aan mensen die een serieuze invloed hebben gehad op de muziekindustrie. Die van Elliott kan nauwelijks onderschat worden: vergeet Nicky Minaj en Cardi B als Elliott het pad niet geëffend had voor deze dames.

’t Was in de nillies, toen Missy Elliott de piek van haar beroemdheid bereikte, niet evident voor vrouwelijke rappers. Elliott herdefinieerde dan ook het genre: voor haar geen zeemzoete r&b maar powerrap met strakke lyrics en heftige choreo. Alsof ze een man was, eigenlijk. De vergelijking met Sean Paul werd wel eens gemaakt.

Missy Elliott in the house

Dat zie je ook duidelijk in de video van haar performance: zoals Missy Elliott zijn er geen twee. Dat vonden ze bij de VMA’s ook duidelijk en als je naar haar performance kijkt, krijg je sowieso zin om nog eens loos te gaan.

Gesponsorde artikelen