Left Right
scrollTop top

Mitsubishi stopt in 2021 met de productie van dieselwagens


Mitsubishi
© ISOPIX

Het Japanse autobedrijf Mitsubishi gaat vanaf 2021 geen nieuwe dieselmotoren meer toevoegen aan zijn portefeuille. Vanaf dan zullen de bestaande motors enkel nog een update krijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat dieselwagens niet meer populair zijn.

De autofabrikant Mitsubishi heeft besloten om vanaf het einde van 2021 geen nieuwe dieselmotoren meer te maken. Enkel de bestaande motoren zullen vanaf dan nog geüpdatet worden. De komende tien jaar zal volgens voorspellingen de vraag naar dieselwagens met 40 procent afnemen.

Minder populair

Dieselauto’s zijn de laatste jaren sowieso al minder populair geworden. Dat komt onder andere door schandalen zoals dieselgate. Daarbij kwam aan het licht dat ondanks de nieuwe technologie in dieselauto’s, de wagens een pak meer uitstoten dan ze daadwerkelijk aangeven. Daarnaast mogen bepaalde dieselauto’s niet meer binnen in verschillende steden omwille van de lage emissiezone. Zo heb je in ons land al grote steden zoals Brussel en Antwerpen die zo’n zone invoerden. En Gent voert in 2020 ook een lage emissiezone in.

Europa

Zelfs twee derde van de Europeanen zegt dat ze geen nieuwe diesel meer zullen kopen. Dat blijkt uit een onderzoek van AutoScout24. Bij de Belgen zegt zelfs 65 procent dat ze de dieselwagen helemaal links laten liggen bij het kopen van een nieuwe auto.

Mitsubishi is trouwens niet de enige autofabrikant die zal stoppen met de productie van dieselwagens. Nissan kondigde eerder dit jaar ook al aan dat het bedrijf vanaf eind 2020 helemaal geen nieuwe dieselwagens zal afleveren. Dat wil dus zeggen er ook geen updates meer komen van bestaande dieseledities.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452