Left Right
scrollTop top

Voormalig model beschuldigt Donald Trump van aanranding: “Z’n handen waren overal”


Donald Trump Amy Dorris Aanranding
© EPA

Voormalig model en actrice Amy Dorris beschuldigt Amerikaans president Donald Trump ervan haar aangerand te hebben. Dat zou gebeurd zijn tijdens de US Open van 1997. Dorris was toen één van de gasten in de private box van Trump op het tennistoernooi.

Amy Dorris komt met haar verhaal naar buiten in een uitgebreid en exclusief interview met nieuwssite The Guardian. Ze beweert dat huidig Amerikaans president Donald Trump haar heeft aangerand, toen ze in 1997 samen met andere vrienden naar de US Open zijn geweest.

US Open

Op het moment van de feiten was Dorris 24, en had ze een relatie met Jason Binn (nu een gekende uitgever). Binn noemde Donald Trump, die op dat moment nog gewoon een immobiliënreus was, volgens Dorris “z’n beste vriend”.

Dorris en Binn hadden op 5 september 1997 met Donald Trump afgesproken in de Trump Tower in New York, voor ze samen naar de US Open trokken. Daar vergezelden andere vrienden hen in de private box van Trump, een luxueuze ruimte met een balkon dat uitkijkt over het tennisveld.

Toiletten

“Ik had problemen met m’n lenzen”, herinnert Dorris zich tijdens het interview. Ze ging naar het toilet om ze te bevochtigen, en wanneer ze buiten kwam, stond Donald Trump te wachten. “Ik dacht dat hij stond te wachten om naar het toilet te gaan, maar jammer genoeg was dat niet het geval.”

“Hij duwde z’n tong in m’n keel, en ik probeerde hem weg te duwen. En toen nam hij harder vast, en waren z’n handen overal, op m’n kont, m’n borsten, m’n rug, overal”, vertelde ze. “Hij had me in z’n greep, en ik kon geen kant op.” Dat zou gebeurd zijn aan de toiletten van Trumps box, op enkele luttele meters van waar iedereen de tenniswedstrijd volgde.

Foto’s en getuigen

The Guardian heeft ook verschillende foto’s gepubliceerd die het verhaal van Amy Dorris geloofwaardiger maken. Het gaat om foto’s die genomen zijn in de periode rond die 5 september 1997. We zien Dorris op verschillende foto’s met Donald Trump, en ook met andere bekende mensen die ze in New York ontmoetten.

Dorris heeft ook verschillende mensen die haar verhaal bevestigen. Het gaat onder andere om een vriend uit New York die ze onmiddellijk na het incident opbelde. “Ik denk dat ik me veiliger voelde door te weten dat ik iemand had in New York waar ik bij terecht kon, mocht het allemaal nog erger geworden zijn”, vertelde ze.

Rolmodel

Amy Dorris deed eigenlijk al meer dan een jaar geleden haar verhaal aan The Guardian, maar was er toen naar eigen zeggen nog niet klaar voor om het verhaal naar buiten te brengen. Nu is ze dat wel, en daar heeft ze een goede reden voor.

“M’n dochters worden bijna 13 en ik wil dat ze weten dat je nooit iemand met je mag laten doen wat jij niet wil”, vertelde ze. “Ik zou liever een rolmodel zijn. Ik wil dat ze zien dat ik m’n mond niet heb gehouden, dat ik tegen iemand inging die iets onacceptabels heeft gedaan.”

Ongeloofwaardig

De advocaten van Donald Trump ontkennen alles. Ze beweren dat het ongeloofwaardig is dat de feiten zouden hebben plaatsgevonden aan de toiletten. Mocht dat zo zijn, dan zouden er verschillende getuigen zijn, en die hebben we voorlopig nog niet gehoord.

Bovendien benadrukken de advocaten dat het vreemd is dat Dorris na de feiten nog dagenlang met Trump heeft opgetrokken. Tijdens een herdenkingsdienst voor Gianni Versace (2 dagen na de feiten) zouden de twee zelfs naast elkaar hebben gezeten, terwijl Dorris perfect aan de andere kant van haar toenmalige vriend kon gaan zitten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588