Modeshow waarin “alles misloopt” gaat viraal

Het gebeurt al eens dat er iets misloopt tijdens een modeshow, maar de show van AVAVAV tijdens Milan Fashion Week leek volledig in het water te lopen. De show kreeg te maken met brekende hakken, kledingstukken die vallen en zelfs het decor dat het begeeft. Beelden van de show gingen viraal op TikTok, maar al snel werd duidelijk dat alles vakkundig in scène werd gezet om zo een belangrijke boodschap over te brengen.

De modeshow van AVAVAV tijdens Milan Fashion Week leek volledig fout te gaan. Fragmenten van de show gaan de wereld rond, waarbij veel mensen zich afvragen hoe het toch mogelijk is dat alles mis kan gaan. Maar daar is een logische verklaring voor.

AVAVAV

De meest bekeken video van de show werd gedeeld door TikTokker @hahahallberg. De video werd meer dan 69 miljoen keer bekeken en is een compilatie van alles dat misliep tijdens de show. Zo zien we een model waarbij de twee hakken van haar schoenen breken. Bij een ander model valt haar topje naar beneden, andere modellen verliezen de glazen uit hun zonnebril of hele broekspijpen. En zelfs wanneer de ontwerpster Beate Karlsson op de catwalk verschijnt, loopt het mis en valt het decor naar beneden. Maar alle fouten lijken tot iets te toevallig.

En dat blijkt ook het geval te zijn. De show kreeg de naam Fake it til you break it en dient als een statement tegen fast fashion. Ontwerpster en creatief directeur Beate Karlsson gaf meer uitleg over het idee. “Ik stelde me de vraag wat het meest gênante is dat kan gebeuren voor een modehuis? Kleren die uit elkaar vallen.” Het zorgt voor gênante momenten voor de modellen, maar ook dat maakt deel uit van het concept. “De coolste attitude is om je kwetsbaarheid te tonen en deze te dragen als een accessoire”, klinkt het bij de ontwerpster.

Het is niet de eerste keer dat AVAVAV uitpakt met een opvallende modeshow. In september vorig jaar gingen zo alle modellen op de catwalk tegen de grond.

Bekijk de virale TikTok hier:

@hahahallberg @AVAVAV Fashion Show #milanfashionweek #fail #fashionfail #fashionweek #funny #lol #fashion ♬ Benny Hill Theme – TV Themes

Dit is de video die AVAVAV zelf deelde:

In een video van achter de schermen is te zien hoe alle wardrobe malfunctions in scène werden gezet:

@brokemagazine Replying to @AriaJada we’d call it organised chaos 😈 #avavav #avavavfingerboots #milanfashionweek #mfw #fashiontiktok #fashiontok #edgyfashion • • • edited by #brokemagazine ♬ Slut Era – SNC

Bekijk hier de show van vorig jaar:

@pradamanic Models “dropping” looks for #avavav ss23. #mfw22 #mfw #fashionweek #trending #versace #gigihadidedit #bellahadid #y2k #parishilton #highfashiontiktok #highfashion #fyp #fakebodies ♬ Lacoste (Remix) – HXVRLXST
Meer
Lees meer...