Moeder Steenkamp: “Reeva had nooit seks met Pistorius en wou hem verlaten”

June Steenkamp, de 68-jarige moeder van de doodgeschoten vriendin van Oscar Pistorius, doet enkele opmerkelijke uitspraken over de relatie van Reeva met de atleet. Aan de Britse krant The Times zegt ze niet alleen dat haar dochter Pistorius wou verlaten de avond dat hij haar doodschoot, ze stelt ook dat het koppel nog nooit seks had gehad.

Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius (27) werd veroordeeld tot een vijfjarige celstraf voor het doodschieten van zijn 29-jarige vriendin. Hij loste vier schoten door de badkamerdeur en bleef tijdens zijn proces volhouden dat hij dacht dat een inbreker in huis zat. 

June Steenkamp vertelt haar verhaal nu in het boek Reeva: a Mother’s Story, dat op 6 november verschijnt maar waarover The Times al bericht. “Haar kleren waren ingepakt. We twijfelen er niet aan: ze had besloten om Oscar die avond te verlaten”, luidt het. Ze voegt eraan toe dat Reeva haar had verteld dat zij en Pistorius nog nooit seks hadden gehad. Ze “had schrik om de relatie naar dat niveau te brengen”, luidt het. Het koppel was minder dan drie maanden samen en Reeva had “knagende twijfels over hun compatibiliteit”.

epa

“Zielig figuur”

June Steenkamp stelt dat ze geschokt was dat Pistorius slechts werd veroordeeld voor doodslag door nalatigheid en niet voor moord. Ze noemt Pistorius arrogant, humeurig, volatiel en ontvlambaar, en stelt dat hij een ’trigger-happy’ wapenliefhebber is die bezitterig omging met haar dochter. “Reeva had tegenslag dat ze hem was tegengekomen, want vroeg of laat zou hij wel iemand hebben vermoord”, stelt ze. Ze noemt Pistorius een “zielige figuur” en zegt dat ze onbewogen bleef door zijn publieke verontschuldigingen voor het doden van haar dochter.

De opbrengst van het boek moet de financiële problemen van de familie helpen verzachten, en de fondsenwerving opstarten om in Zuid-Afrika een stichting voor mishandelde vrouwen op te richten.

epa
Bron: Mirror
Meer
Lees meer...