Moeder Tony Hughes haalt opnieuw uit naar ‘DAHMER’ na Golden Globes: “Wij hebben geen cent gezien”

Evan Peters kreeg op de uitreiking van de Golden Globes eerder deze week de award voor Beste Acteur in een Limited of Anthology Serie. Hij kreeg die award voor zijn rol als seriemoordenaar Jeffrey Dahmer in de Netflixreeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Die reeks kreeg al heel wat kritiek en nu haalt de moeder van Tony Hughes, een van de slachtoffers van Dahmer, opnieuw uit naar de serie.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story deed vorig jaar heel wat stof opwaaien. Toch werd de Netflixreeks een gigantisch succes. Zo werd het de op twee na meest bekeken Engelstalige serie ooit op Netflix en mocht hoofdrolspeler Evan Peters de Golden Globe voor Beste Acteur in een Limited of Anthology Serie in ontvangst nemen. En dat was niet naar de zin van de moeder van Tony Hughes, een van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer.

“Geen cent gezien”

In een interview met TMZ reageert Shirley, de moeder van Tony Hughes, op de overwinning van Evan Peters. Ze is daarbij van mening dat de acteur de prijs niet verdient aangezien “Hollywood een einde moet maken aan het vertellen van verhalen van moordenaars en hen zo te verheerlijken”, in plaats van dit soort reeksen te belonen met awards. Verder haalt ze ook uit naar Evan Peters zelf. Ze vindt het namelijk niet kunnen dat hij in z’n speech niets zei over de slachtoffers van Dahmer. In die speech zei Peters wel dat het een grote uitdaging was om de rol te spelen en dat hij hoopte dat er “toch nog iets goed uit de reeks zou komen”. Maar daar is Shirley Hughes het dus niet mee eens.

Zij is van mening dat de reeks vooral bijdraagt aan het leed van de families van de slachtoffers door de tragedie opnieuw te moeten herbeleven. “Er zijn veel zieke mensen in de wereld en mensen die awards winnen door moordenaars te spelen doet hun obsessie alleen maar toenemen”, klinkt het. “Het is een schande dat je onze tragedie kan nemen en er geld mee kan verdienen. De slachtoffers hebben nooit een cent gezien, ook al gaan we elke dag opnieuw door dezelfde pijnlijke emoties.”

Bekijk hier nog eens de trailer van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...