Moeder wandelt 40 kilometer door de sneeuw in Grand Canyon om gestrand gezin te helpen

Moeder wandelt 40 kilometer door de sneeuw in Grand Canyon om gestrand gezin te helpen

Karen Klein, de mama van een gezinnetje dat afgelopen weekend met de auto kwam vast te zitten in de modder aan de Grand Canyon, heeft 36 uur lang en meer dan 40 kilometer door de kou en sneeuw gelopen om hulp te zoeken. 

Klein was met haar man en hun 10-jarig zoontje op vakantie getrokken naar de North Rim van de Grand Canyon. Toen ze met de auto kwamen vast te zitten, besloot ze om terug te lopen naar de hoofdweg om daar een passerende auto aan te houden voor hulp. “Ik wou het zelf doen omdat mijn echtgenoot onlangs betrokken was bij een ongeval en nog niet zo goed te been is”, zei ze vanop haar hospitaalbed op de Amerikaanse tv.

Hut

Wat Klein niet wist, was dat door het slechte weer die weg was gesloten. Ze bleef maar lopen met als enige proviand een zakje Cheerios. Op een gegeven moment verloor ze haar schoen in de sneeuw.

Uiteindelijk vond Karen zo’n 36 uur nadat ze was vertrokken aan de auto een verlaten boswachterhut. Haar tenen waren bevroren en ze kon niet meer verder. Ze sloeg een raampje in en kroop naar binnen.

Haar echtgenoot was ondertussen er zelf op uit getrokken met het zoontje. Zij hadden meer geluk: ze wandelden net zo lang tot hun smartphones bereik kregen en konden alarm slaan.

Gesponsorde artikelen