“Moet 007 niet knap zijn?” Idris Elba reageert op het James Bond-gerucht

“Moet 007 niet knap zijn?” Idris Elba reageert op het James Bond-gerucht

Het was een hardnekkig gerucht sinds de Sonyhack: Idris Elba (bekend van onder andere Luther en The Wire) zou de nieuwe Bond worden. De Brit reageert op Twitter met een onnozele selfie: “Isn’t 007 supposed to be handsome?”.

Hoewel Daniel Craig, de huidige James Bond, volop in de opnames van SPECTRE zit en daarna contractueel verplicht is om nog zeker één keer in de huid van 007 te kruipen, blijkt uit interne documenten van het gehackte Sony dat het bedrijf in Idris Elba een perfecte Bond ziet. “Idris should be the next Bond”, schreef Sony-baas Amy Pascal bijna een jaar in een e-mail geschreven. En niet alleen het bedrijf ziet dat zitten, de Facebook-pagina ‘We Want Idris Elba for James Bond’ heeft al meer dan 31.000 fans. 

Sony heeft nog niet gereageerd op het gerucht, Elba stuurde gisteren een humoristische tweet naar zijn 1,3 miljoen volgers. “Isn’t 007 supposed to be handsome? Glad you think I’ve got a shot! Happy New year people.”

Elba sprak eerder dit jaar een paar keer over de Bond-films. Hij zei onder andere dat hij de rol graag zou spelen als hij de kans krijgt. En ook: “Nu zegt niemand expliciet dat Bond een blanke is. Waarom zouden we dat wel doen als hij zwart blijkt te zijn?”

Gesponsorde artikelen