Moet het nog verbazen? ‘Star Wars: The Force Awakens’ heeft record aantal bezoekers in eerste week

Moet het nog verbazen? ‘Star Wars: The Force Awakens’ heeft record aantal bezoekers in eerste week

Als er één sector is die tevreden op het filmjaar 2015 zal terugkijken, dan zal het wel de cinema zijn. De records sneuvelden dit jaar aan de lopende band, eerst met Furious 7, niet lang daarna door Jurassic World. En dit najaar lokten ook Black, F.C. De Kampioenen, het laatste deel van The Hunger Games én Bond veel bezoekers.

Maar de film die al deze records aan zijn laars lijkt te gaan lappen, is nog maar net uit. Star Wars VII: The Force Awakens heeft nu al de beste eerste week aller tijden achter de rug en verpulvert daarmee het record van Jurassic World.

529 miljoen dollar in één week

Eén week had The Force Awakens maar nodig om op een opbrengst van 529 miljoen dollar af te klokken. Dat is nog ettelijke miljoenen meer dan het vorige record dat op naam stond van Jurassic World en 524,9 miljoen dollar bedroeg.

De 529 miljoen dollar is de opbrengst wereldwijd. In de Verenigde Staten bracht de film sinds zijn première op 16 december al 248 miljoen dollar op, in de rest van de wereld nog eens 281 miljoen dollar. Daar moet wel nog de opbrengst van India en China nog worden bijgeteld: in India komt de film pas deze week uit, in China moeten ze nog wachten tot begin januari.

Wordt Star Wars best bezochte film ooit?

Afwachten of de film zal blijven scoren en ook Avatar (2009) en Titanic (1997) zal kunnen bedreigen. Zij hebbenrespectievelijk 2,78 en 2,18 miljard dollar opgebracht. Jurassic World (2015) vervolledigt die top 3 met 1,67 miljard dollar.

Gesponsorde artikelen