Moet je binnenkort Facebook zelfs niet meer verlaten om nieuwsartikels te lezen?

Moet je binnenkort Facebook zelfs niet meer verlaten om nieuwsartikels te lezen?

Sociaalnetwerksite Facebook wil z’n gebruikers nog beter aan zich binden, en wil niet dat ze het sociale netwerk verlaten om andere websites te lezen. Daarom wordt onderhandeld met nieuwssites om artikels volledig op Facebook zelf te publiceren, meldt de New York Times.

Facebook weet gebruikers als geen ander aan zich te binden. Van ’s morgens tot ’s avonds volgen honderden miljoenen mensen hun nieuwsfeed, zodat ze zeker geen enkele update van hun vrienden missen. Maar met z’n allen gebruiken we het sociale netwerk ook steeds vaker om nieuwsartikels te vinden. In plaats van naar een nieuwssite te surfen, kijken we gewoon in onze Facebookfeed.

Het is een extra reden waarom we zolang op Facebook vertoeven, maar tegelijk verlaten we de site door al die nieuwsartikels vaak. We komen meestal wel meteen terug, maar bij de sociaalnetwerksite vinden ze dat te omslachtig. Via de mobiele apps is nu al een interne browser ingebouwd zodat je de app niet moet verlaten als je een artikel wil lezen, maar Facebook wil meer. Veel meer.

Proefproject

De Amerikaanse krant New York Times meldt vandaag dat al maandenlang onderhandelingen worden gevoerd met enkele grote nieuwssites om de artikels volledig op Facebook te zetten. Het gaat dan om Buzzfeed, National Geographic en ook de NYT zelf. Op die manier zouden gebruikers het sociale netwerk zelfs helemaal niet meer moeten verlaten om hun dagelijkse portie nieuws te verslinden.

Volgens de NYT zou er over enkele maanden een proefproject beginnen met de drie bovenstaande media. Ook met andere media wordt nog onderhandeld, maar het is onduidelijk welke dat zijn. Om uitgevers te overtuigen zal Facebook de advertentie-inkomsten die dankzij de artikels behaald worden, willen delen.

iStock

Gesponsorde artikelen