Moet je ’s morgens of ’s avonds douchen? Hier is eindelijk het antwoord

Douche
Shutterstock

Douch jij ’s morgens of ’s avonds of allebei? Iedereen lijkt te denken dat wanneer hij zijn douche neemt, het beste tijdstip is. De vraag zorgde dan ook al voor veel discussies, maar nu is er gelukkig een wetenschappelijke verklaring. De universiteit van Harvard onderzocht namelijk de douchevraag en zag dat alles afhangt van de omstandigheden.

iStock

’s Morgens douchen

Als je weet dat je een zware dag zal hebben of als je creatief moet zijn, kies je best voor een douche ’s morgens. Douchen heeft namelijk hetzelfde effect op je hersenen als mediteren. Zonder je echt te focussen, worden je hersenen aan het werk gezet. Zo schieten de beste ideeën je misschien dan al te binnen.

De studie raadt ook aan om lang onder de douche te blijven staan, als je daarvoor tijd hebt tenminste. Wij zijn alvast fan, maar hou toch ook maar een beetje rekening met je waterverbruik.

Ook voor wie zich wil scheren onder de douche, is er nog een extra reden om dat ’s morgens te doen. Je bent misschien nog niet zo goed wakker en zal je dus sneller snijden als je een beetje lomp bent, maar dat is niet zo erg. Je bloed stolt in de voormiddag namelijk veel sneller dan later op de dag.

iStock

’s Avonds

Wie moeite heeft om in slaap te vallen, kiest best voor een douche ’s avonds. Door te douchen wordt je lichaamstemperatuur namelijk beter geregeld en daardoor word je sneller moe. Zo kan je vlot een zware werkdag vergeten en in slaap vallen.

Ook wie huidproblemen heeft, doucht best ’s avonds. Je huid wordt namelijk vuil en vet tijdens de dag en het is niet goed om daarmee te gaan slapen. Ook voor acne zou een douche ’s avonds moeten helpen.

Gesponsorde artikelen