Moet Jeremy Clarkson naam in Jennifer veranderen na tocht door België?

Moet Jeremy Clarkson naam in Jennifer veranderen na tocht door België?

Top Gear heeft de nieuwe McLaren P1 in België getest. Jeremy Clarkson vertrok in Brugge en had het circuit van Spa-Francorchamps als eindbestemming. Daar werd hij helemaal verliefd op supersnelle sportwagen van de toekomst. Over enkele weken test Richard Hammond de Porsche 918, de tegenhanger van de wagen. Waarop Jeremy een gevaarlijke uitdaging aanging.

“Ik verander mijn naam in Jennifer als de Porsche sneller is dan de McLaren.” On that bombshell kwam er een einde aan de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Top Gear op BBC. Dat Clarkson geen fan is van Porsche, dat is algemeen geweten. En na zijn testrit in de McLaren P1 wil hij er al helemaal niet meer van weten. Over enkele weken zal The Stig in beide wagens over het Top Gear-circuit razen. Als de Porsche een snellere tijd neerzet, zal Jeremy zijn naam veranderen in Jennifer. Maar hoe groot is de kans dat we binnenkort naar reportages van Jennifer Clarkson zullen kijken? Uit voorzorg hebben surfers alvast een fanpagina op Facebook gelanceerd.

1. Snelheid

Beide wagens zijn zo snel dat ze niet van deze planeet lijken te komen: van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden. De Porsche beschikt over een V8-motor, goed voor 608 pk, maar heeft ook nog eens 279 pk extra elektrische energie. De McLaren komt door een gelijkaardige combinatie aan 903 pk, tegenover 887 pk voor de Porsche. Volgens de gespecialiseerde autopers is de McLaren echt wel sneller dan de Porsche: in 6,8 seconden zit de wagen aan 200 kilometer per uur. Hij ging zo snel dat Clarkson het niet aandurfde om plankgas Eau Rouge op te knallen in Spa.

2. Grip

Maar het draait natuurlijk niet alleen om snelheid op het bochtige circuit van Top Gear. Zo zette de Porsche een ontzettend snelle tijd neer op de Nürbürgring. Toch blijkt de McLaren ook over meer grip te beschikken, aldus autocar.uk.

Getty Images

3. Batterij

Beide wagens zijn hybrides en kunnen volledig op hun batterij rijden. Ver zal je er wel niet mee geraken. De McLaren kan dan 9 kilometer afleggen, de Porsche doet beter met 18 kilometer. Zuiver ecologisch is de Porsche efficiënter dan zijn tegenhanger. Maar dat zal normaal geen rol spelen met The Stig achter het stuur.

Conclusie

Zonder een spectaculaire crash zou Jeremy Clarkson dus veilig moeten zitten. Al kan hij de komende weken toch maar beter opletten Stiggie niet te vaak te beledigen.

Het oordeel van Clarkson over de McLaren P1 na de testrit door België kan je hier nog eens lezen.

Gesponsorde artikelen